Εκτιμήσεις και ερωτήματα της αγοράς ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας.

Λίλυ Σπυροπούλου

«Αν η αξιολόγηση δεν κλείσει λοιπόν τη Δευτέρα….» . Προφανώς και αυτό είναι το θέμα συζήτησης στα πηγαδάκια των τραπεζών και πέριξ, όχι μόνο αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά όλη αυτή τη βδομάδα. Όσο κι αν δύσκολα επιτεύξιμος, ο στόχος της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης στις 20 Φεβρουαρίου, εξακολουθεί και αποτελεί ελπίδα της αγοράς, η οποία εκτιμά ότι όσο και αν μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο το εγχείρημα, δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει την πιθανότητα να συμβεί.

Το ζήτημα είναι ότι παρά την όποια βούληση (;) της κυβέρνησης να δώσει ένα αίσιο τέλος στην εκκρεμότητα αυτή, χωρίς από την άλλη πλευρά να υποχωρήσει σε καυτά και αδιαπραγμάτευτα για αυτήν ζητήματα, είναι οριακά στενά τα χρονικά περιθώρια. « Θα προλάβουν;» είναι ένα από τα ερωτήματα που τίθενται στο τραπέζι των meeting rooms καθώς το θέμα της αξιολόγησης, υπεισέρχεται σε κάθε συνεδρίαση και σύσκεψη, του τραπεζικού τομέα.

Και δεν είναι τυχαίο, αφού, όσο καθυστερεί η ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης, τόσο στις τράπεζες συμβαίνουν δύο πολύ σοβαρά θέματα. Καταθέσεις και Κόκκινα Δάνεια. Δύο παράμετροι που άπτονται της εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία. Όσο, εκκρεμούν θέματα και είναι ανοιχτή η κουβέντα της διαπραγμάτευσης, οι δύο παραπάνω τομείς «επιφορτίζονται» με νέες αρνητικές συνέπειες.

Διαβάστε την συνέχεια στο fortunegreece.com