Τι ισχυρίζεται ο δεύτερος άνδρας που κλώτσησε τον Ζακ Κωστόπουλο


Συνελήφθη τελικά ο 55χρονος ο οποίος είχε προσαχθεί στην Ασφάλεια Αθηνών ως ύποπτος για τη συμμετοχή του στον ξυλοδαρμό του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου στο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος στην Αθήνα.

Ο 55χρονος αναγνωρίστηκε από το βίντεο, όπου φαίνεται να χτυπά με κλωτσιές τον 33χρονο μαζί με τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου, καθώς και από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αθηνών.

Πρόκειται για ιδιοκτήτη μεσιτικού γραφείου στην περιοχή, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του και, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ισχυρίστηκε ότι το έκανε για να εμποδίσει τον Ζακ Κωστόπουλο να βγει από το κοσμηματοπωλείο επειδή είχε δει ότι κρατούσε μαχαίρι και ήθελε να τον σταματήσει για να μην κινδυνέψουν οι άνθρωποι που ήταν από έξω, μέχρι να φτάσουν οι αστυνομικοί.

Σε βάρος του 55χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και αύριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Alpha, η ΕΛΑΣ εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο ο Ζακ Κωστόπουλος να μην μπήκε στο κατάστημα για να διαπράξει ληστεία, αλλά όντας σε κατάσταση αμόκ λόγω της χρήσης ναρκωτικών. Για τους αστυνομικούς το προφίλ του θύματος δεν συνάδει με αυτό του ληστή, ενώ πληροφορίες για χρήση σκληρών ναρκωτικών συντελούν στο σενάριο του αμόκ.

Σημειώνεται δε ότι σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, την Κυριακή, ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος υποστήριξε ότι ο Ζακ κατέφυγε στο κοσμηματοπωλείο για να ξεφύγει από καυγά, σημειώνοντας ότι υπάρχει το σχετικό υλικό που επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό του.

Ιατροδικαστές: Απροσδιόριστη η αιτία θανάτου
 
Το πόρισμα των ιατροδικαστών, Νίκου Καλογριά και Σουλτάνας Μαριανού, καθώς και του Σ. Τσαντίρη, ο οποίος ορίστηκε από την οικογένεια του 33χρονου που έχασε τη ζωή την περασμένη Παρασκευή σε κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος, στην Ομόνοια, δεν προσδιορίζει την ακριβή αιτία του θανάτου του.
 
Στο σημείο που συμφωνούν οι ιατροδικαστές και ο σύμβουλος που ορίστηκε από την οικογένεια του 33χρονου είναι ότι δεν έφερε κακώσεις που να προκαλέσουν τον θάνατό του. Έτσι, αναμένονται πλέον τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, προκειμένου να πέσει φως στην αιτία θανάτου του.
 
Σχετικά με το πόρισμα, ο κ. Καλογριάς τόνισε: «Το συμπέρασμα της νεκροψίας-νεκροτομής, στο οποίο συμφωνούμε και οι δύο και ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας είναι ότι η αιτία θανάτου είναι απροσδιόριστη, εν αναμονή εργαστηριακών εξετάσεων και μακροσκοπικό αποκλεισμό θανατηφόρων κακώσεων. Δεν έφερε κακώσεις που να δικαιολογούν από μόνες τους τον θάνατο. Είχε κάποια τραύματα διάσπαρτα σε διάφορα σημεία του σώματος, μικρά θλαστικά τραύματα που από μόνα τους δεν δικαιολογούν τον θάνατο γι’ αυτό προχωράμε σε περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο. Σε αυτήν τη φάση, αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι δεν υπήρχαν θανατηφόρες κακώσεις μακροσκοπικά -από τη νεκροτομή που έγινε- που να δικαιολογούν τον θάνατο. Είχε διάσπαρτες εκδορές, εκχυμώσεις, αλλά αυτά από μόνα τους δεν δικαιολογούν ιατροδικαστικά τον θάνατο. Είχε πολλές μικρές κακώσεις, μικρές που δεν δικαιολογούν τον θάνατο».
 
Από την πλευρά του, μιλώντας στο enikos.gr, o ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης, ο οποίος είναι τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του 33χρονου, δήλωσε ότι δεν διαπιστώθηκε σπλαχνική κάκωση , ενώ ελήφθησαν δείγματα από τα όργανα και τα βιολογικά υγρά για τις τοξικολογικές εξετάσεις. «Αναμένονται σε περίπου έναν μήνα τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών ευρημάτων που θα δείξουν από τι επήλθε ο θάνατος» , σημείωσε ο ιατροδικαστής.
 
Σημειώνεται ότι η κηδεία του Ζακ Κωστόπουλου θα γίνει την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι στα Κίρρα Φωκίδας.
 
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, το αρχηγείο της ΕΛΑΣ είχε διατάξει ΕΔΕ για τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που στα βίντεο του αιματηρού περιστατικού εμφανίζονται να χτυπούν το αιμόφυρτο και πεσμένο στο δρόμο θύμα με γκλομπ πριν του περάσουν χειροπέδες.
 
Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και του δεύτερου ατόμου, που φαίνεται στο βίντεο να κλωτσάει, μαζί τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου, τον 33χρονο, την ώρα που προσπαθούσε να βγει από το κατάστημα.
 
ΕΔΕ για τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ
Ένορκη διοικητική εξέταση ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η σύλληψη του Ζακ Κωστόπουλου, διέταξε το αρχηγείο της ελληνικής αστυνομίας.

Όπως φαίνεται στο οπτικοακουστικό υλικό στο οποίο έχει καταγραφεί το περιστατικό, ο επίδοξος ληστής βαριά τραυματισμένος από τα γυαλιά και τις κλωτσιές του ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου και ενός ακόμη, πέφτει αιμόφυρτος σε τραπέζι καταστήματος και στη συνέχεια στο πάτωμα εμφανώς ανήμπορος να αντισταθει.

Εκεί επεμβαίνουν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι καταφέρουν στον τραυματία χτυπήματα με κλομπ και στη συνέχεια του περνούν χειροπέδες.

Κηδεύεται αύριο στη Φωκίδα ο Ζακ Κωστόπουλος

 Ο Ζακ Κωστόπουλος θα κηδευτεί αύριο, Τρίτη 25.09.2018 στα Κίρρα Φωκίδας.

Νέο βίντεο από τον ξυλοδαρμό του Ζακ Κωστόπουλου: ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ, ΠΡΟΣΟΧΗ

 enikos.gr Ποντικι newsit

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!