Τελευταίο αντίο στον 46χρονο πυροσβέστη – Αποκαλύφθηκαν οι εγκληματικές παραλείψεις


Ένα σημείο στο τέλος του δρόμου έμελλε να είναι η παγίδα θανάτου για τον άτυχο πυροσβέστη.

Το υπόγειο φρεάτιο πλημμύρισε από την καταρρακτώδη βροχή με αποτέλεσμα να ξεχυθούν τα λασπόνερα στο βαθύ ρέμα, το όποιο ξεχύλισε στο δρόμο , κάνοντας την άσφαλτο να χαθεί κάτω από μια λίμνη βούρκου.

Η ανύπαρκτη σήμανση είχε σαν αποτέλεσμα το πυροσβεστικό να βγει εκτός πορείας και να πέσει στο ρέμα του φρεατίου σε βάθος 1,5 μέτρου…

24 ώρες αργότερα με την υποχώρηση του νερού εμφανίστηκε το μέγεθος της τραγωδίας…

Video documento, καταγράφει την αγωνιώδη προσπάθεια του Γιάννη Ζαφειρόπουλου να απεγκλωβιστεί από το ημιβυθισμένο πυροσβεστικό όχημα που έχει πέσει σε φρεάτιο στο τέλος του δρόμου.

Ο 46χρονος πυροσβέστης διακρίνεται όρθιος με το κίτρινο μπουφάν στη θέση του οδηγού να προσπαθεί να βρει διέξοδο από τα λασπόνερα.

Το βάθος του ρέματος και το φρεάτιο που είχε δημιουργήσει μια ισχυρή δίνη βούρκου έγινε η παγίδα θανάτου.

«Έγιναν 2-3 προσπάθειες να απεγκλωβιστεί το όχημα. Δεν μπόρεσαν να το ξεκολλήσουν. Έσπασαν δύο φορές τα συρματόσχοινα. Την ώρα που όλοι η προσπάθεια πήρε τέλος, είδα τον αδικοχαμένο Γιάννη να κατεβαίνει από το όχημα. Κατέβηκε από το όχημα. Ο διοικητής του φώναζε ‘’Γιάννη, Γιάννη’’» αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας.

Για ώρες οι συνάδελφοί του προσπαθούσαν να τον εντοπίζουν κάτω από τα λασπόνερα αναζητώντας τον σε μια λίμνη βούρκου βάθους 1,5 μέτρου.

Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του 46χρονου που ήταν πατέρας 3 παιδιών, με συγγενείς και φίλους να μην μπορούν να πιστέψουν πως χάθηκε ο δικός τους άνθρωπος.

Αφοσιωμένο στο καθήκον και ήρωα. Με αυτά τα λόγια περιγράφουν οι συνάδελφοί του τον άτυχο πυροσβέστη.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!