Τα πέντε μέρη στα οποία δεν πρέπει να κάνεις σεξ


Μπορεί να σας εξιτάρει η ιδέα να κάνετε σεξ σε δημόσιο χώρο, όμως βακτήρια, ιοί και άλλα μικρόβια «παραμονεύουν» αυξάνοντας την πιθανότητα να μολύνουν το εκτεθειμένο σώμα.

Ο μικροβιολόγος Τσαρλς Γκέρμπα από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα δίνει τη δική του ετυμηγορία για τα 5 πιο βρόμικα μέρη που δεν πρέπει ποτέ να κάνεις σεξ.

Η… τουαλέτα του αεροπλάνου. Μπορεί να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα 70, 80 ή και περισσότερα άτομα πριν καθαριστεί και μάλιστα αρκετά από τα άτομα που τη χρησιμοποιούν μπορεί να μην πλένουν καν τα χέρια τους. Οι έρευνες του Γκέρμπα έχουν καταδείξει ότι σε μια τουαλέτα αεροπλάνου βρίσκεται σε όλες τις επιφάνειες το βακτήριο E. coli, το οποίο προέρχεται από τα ανθρώπινα περιττώματα. Υπομονή λοιπόν μέχρι την προσγείωση…

Τα αποδυτήρια γυμναστηρίου. Το ζεστό και υγρό περιβάλλον των αποδυτηρίων είναι ιδανικό για να αναπτυχθούν μικροοργανισμοί όπως ο ανθεκτικός στη μεθικιλλίνη χρυσίζων σταφυλόκοκκος (MRSA), ο στρεπτόκοκκος και ο νοροϊός. Δεν θα πρέπει λοιπόν ούτε καν να περπατάμε ξυπόλυτοι μέσα στα αποδυτήρια, οπότε ούτε λόγος να εκτεθούμε πλήρως στα μικρόβια που υπάρχουν στον χώρο.

Οι αίθουσες σινεμά. Τα καθίσματα στις αίθουσες του σινεμά δεν καθαρίζονται και πολύ συχνά και μπορεί να εντοπιστούν σε αυτά διάφοροι μικροοργανισμοί, όπως ο σταφυλόκοκκος.

 

 

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: altsantiri.gr



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!