Ταυτοποιήθηκε και προσήχθη ο δεύτερος άνδρας που κλώτσησε τον Ζακ Κωστόπουλο


Ταυτοποιήθηκε ο δεύτερος άνδρας που ξυλοκόπησε τον Ζακ Κωστόπουλο, στην Ομόνοια. 

Εντοπίστηκε και προσήχθη πριν από λίγο στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών στην Κυψέλη ο δεύτερος άνδρας που διακρίνεται στο βίντεο να ξυλοκοπεί τον Ζακ Κωστόπουλο, την ώρα που εκείνος επιχειρεί να βγει από το κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια, στο οποίο είχε εγκλωβιστεί.  Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές, που περιμένουν το ένταλμα προκειμένου να προχωρήσουν και στη σύλληψή του.

Προηγουμένως οι αστυνομικές αρχές είχαν ταυτοποιήσει τον άνδρα, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες είναι καταστηματάρχης της περιοχής ηλικίας 55 έως 60 ετών.

Ήδη από την πρώτη στιγμή είχαν μπει στο μικροσκόπιο των αρχών τα βίντεο και οι μαρτυρίες από το σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο άτυχος 33χρονος, στο κέντρο της Αθήνας.

Στα δύο βίντεο διακρίνονται άτομα, ανάμεσά τους και ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου, να κλωτσούν στο κεφάλι και την πλάτη τον άτυχο Ζάκ Κωστόπουλο.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του κοσμηματοπώλη, του έτερου άνδρα που φαίνεται να κλωτσά στο πρόσωπο τον Ζακ Κωστόπουλο παρά το γεγονός ότι είναι πεσμένος μέσα στα γυαλιά, έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Alpha, η ΕΛΑΣ εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο ο Ζακ Κωστόπουλος να μην μπήκε στο κατάστημα για να διαπράξει ληστεία, αλλά όντας σε κατάσταση αμόκ λόγω της χρήσης ναρκωτικών. Για τους αστυνομικούς το προφίλ του θύματος δεν συνάδει με αυτό του ληστή, ενώ πληροφορίες για χρήση σκληρών ναρκωτικών συντελούν στο σενάριο του αμόκ.

Σημειώνεται δε ότι σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, την Κυριακή, ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος υποστήριξε ότι ο Ζακ κατέφυγε στο κοσμηματοπωλείο για να ξεφύγει από καυγά, σημειώνοντας ότι υπάρχει το σχετικό υλικό που επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό του.

Απροσδιόριστα τα αίτια θανάτου λένε οι ιατροδικαστές

Κανένα σημάδι που να προσδιορίζει ότι ο θάνατος του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου μπορεί να προήλθε από χτυπήματα ξυλοδαρμού δεν εντόπισε ο ιατροδικαστής κατά τη νεκροτομή που ολοκλήρωσε πριν από λίγο.

Η αιτία θανάτου παραμένει απροσδιόριστη και θα πρέπει να βγουν οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις για να υπάρξει σαφής αιτία θανάτου.

Ο ιατροδικαστής ανέφερε χαρακτηριστικά στις αρχές που ερευνούν την υπόθεση ότι δεν εντόπισε κακώσεις που να δικαιολογούν από μόνες τους το θάνατο του 33χρονου.

Πρέπει, όμως, να υπάρξει περαιτέρω ιατροδικαστικός έλεγχος για να διαπιστωθεί και επίσημα εάν το θύμα είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών, ποιων ουσιών και ίσως τότε προσδιοριστεί και η αιτία θανάτου.

Όπως αναφέρει το πόρισμα των ιατροδικαστών: «Μακροσκοπικός αποκλεισμός θανατηφόρων κακώσεων. Απροσδιόριστη αιτία θανάτου, χρήζει εργαστηριακός έλεγχος».

Το πόρισμα υπογράφουν οι Νίκος Καλογριάς, Σουλτάνας Μαριανού, καθώς και ο Σ. Τσαντίρης, που ορίστηκε από την οικογένεια του 33χρονου.

Σχολιάζοντας το πόρισμα, ο Νίκος Καλογριάς τόνισε:

«Το συμπέρασμα της νεκροψίας-νεκροτομής, στο οποίο συμφωνούμε και οι δύυο και ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας είναι ότι η αιτία θανάτου είναι απροσδιόριστη, εν αναμονή εργαστηριακών εξετάσεων και μακροσκοπικό αποκλεισμό θανατηφόρων κακώσεων. Δεν έφερε κακώσεις που να δικαιολογούν από μόνες τους τον θάνατο. Είχε κάποια τραύματα διάσπαρτα σε διάφορα σημεία του σώματος, μικρά θλαστικά τραύματα που από μόνα τους δεν δικαιολογούν τον θάνατο γι’ αυτό προχωράμε σε περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο. Σε αυτήν τη φάση, αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι δεν υπήρχαν θανατηφόρες κακώσεις μακροσκοπικά -από τη νεκροτομή που έγινε- που να δικαιολογούν τον θάνατο. Είχε διάσπαρτες εκδορές, εκχυμώσεις, αλλά αυτά από μόνα τους δεν δικαιολογούν ιατροδικαστικά τον θάνατο. Είχε πολλές μικρές κακώσεις, μικρές που δεν δικαιολογούν τον θάνατο».

Τι λέει ο ιατροδικαστής της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου

Δεν διαπιστώθηκε ακριβής αιτία θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, δήλωσε στο enikos.gr ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης, ο οποίος είναι τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του 33χρονου που έχασε τη ζωή του έξω από το κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως τόνισε ο κ. Τσαντίρης, δεν διαπιστώθηκε σπλαχνική κάκωση , ενώ ελήφθησαν δείγματα από τα όργανα και τα βιολογικά υγρά για τις τοξικολογικές εξετάσεις. «Αναμένονται σε περίπου έναν μήνα τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών ευρημάτων που θα δείξουν από τι επήλθε ο θάνατος» , σημείωσε ο ιατροδικαστής.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!