Τέρι Τζόουνς: Πέθανε ο σκηνοθέτης του Life of Brian και ιδρυτής των Monty Python


Λίγο πριν τελειώσε το 2019, τα μέλη των Monty Python αποχαιρέτησαν τον Νιλ Ίνες, μουσικό και κωμικό που συνεργάστηκαν στις θρυλικές ταινίες τους. Στο ξεκίνημα του 2020 είναι ακόμα ένα μέλος που αποχαιρετά τη ζωή. Αυτή τη φορά μιλάμε για ένα από τα πιο σημαίνονται στην πορεία του συγκροτήματος. Ο Τέρι Τζόουνς δεν ήταν μόνο ο σκηνοθέτης τριών ταινιών τους. Ήταν και ο άνθρωπος που έφτιαξε τους Monty Python.

Ο Τζόουνς πέθανε σε ηλικία 77 ετών στην Αγγλία, κι ενώ το 2016 είχε διαγνωστεί με άνοια. Αναμφίβολα η σκηνοθεσία του στο Life of Brian είναι το πιο μνημειώδες έργο του, αλλά ήταν στο Meaning of Life που έχτισε την πιο χαρακτηριστική περσόνα του, τον Mr Creosote

Γεννημένος το 1942 στην Ουαλία, ο Τζόουνς βρέθηκε να σπουδάζει στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης με τον Πέιλιν και στη συνέχεια ενώθηκαν με τους Κλιζ, Τσάπμαν, Ιντλ και Γκίλιαμ για να σχηματίσουν τους Python. Πολύ γρήγορα όμως ο Τζόουνς θέλησε να βρεθεί στο κομμάτι της σκηνοθεσίας

Μετά το τέλος των Monty Python ασχολήθηκε με την παραγωγή της σειράς Ripping Yarns στην βρετανική τηλεόραση και σκηνοθέτησε τις ταινίες Personal Services, Erik the Viking and The Wind in the Willows.

Monty Python: Πέθανε ο στιχουργός και μουσικός Νιλ Ίνες

Εκτός από τη σκηνοθεσία, ο Τζόουνς είχε γράψει και 20 παιδικά βιβλία.

Πίσω του αφήνει τρία παιδιά, δύο από τον γάμο του με την Άλισον Τέλφερ που τελείωσε το 2012 και ένα από τον γάμο του με την τωρινή γυναίκα του, την Άννα Σέντερστρεμ.

The post Τέρι Τζόουνς: Πέθανε ο σκηνοθέτης του Life of Brian και ιδρυτής των Monty Python appeared first on Peoplegreece.com.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!