Συναγερμός στη Φιλαδέλφεια: 23χρονος εισέβαλε με κατσαβίδι στα γραφεία της Αστυνομίας και μαχαίρωσε έναν αστυνομικό


Συναγερμός σήμανε στην αστυνομία στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ όταν  23χρονος άνδρας εισέβαλε στο κτίριο της αστυνομικής περιφέρειας, κρατώντας κατσαβίδι με το οποίο μαχαίρωσε έναν αξιωματικό. Λίγο αργότερα έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά. 

Η αστυνομία είπε ότι ένας ύποπτος επιτέθηκε στους αξιωματικούς αφού εισέβαλε στο κτίριο της 39ης αστυνομικής περιφέρειας, λίγο πριν από τις 9.30 το πρωί, όπου δέχθηκε αστυνομικά πυρά από τουλάχιστον έναν αξιωματικό. Μεταφέρθηκε στο κοντινό νοσοκομείο όπου και υπέκυψε στα τραύματά του. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο νεαρός άνδρας απέκτησε πρόσβαση στο κτίριο εισερχόμενος από το λόμπι, όπου προσέγγισε την ασφαλισμένη πλαϊνή είσοδο της αίθουσας επιχειρήσεων όπου εργάζονταν οι αξιωματικοί.

Ο ύποπτος, που η αστυνομία είπε ότι φορούσε μάσκα, προσπάθησε να συνομιλήσει με μια γυναίκα αξιωματικό μέσα από ένα παράθυρο στην κλειδωμένη πόρτα. Ο αξιωματικός πίσω από το παράθυρο, ένας βετεράνος του Σώματος, είπε η αστυνομία, στη συνέχεια άνοιξε την πόρτα, καθώς δυσκολευόταν να καταλάβει τι έλεγε ο ύποπτος, ο οποίος επιτέθηκε στην αξιωματικό με το κατσαβίδι. Ένας δεύτερος αστυνομικός έσπευσε να τη βοηθήσει επιχειρώντας να αφοπλίσει τον δράστη. Στη διάρκεια της συμπλοκής, η γυναίκα αξιωματικός πυροβόλησε τον ύποπτο στον κορμό με το υπηρεσιακό της όπλο. Ο ύποπτος μεταφέρθηκε στο κοντινό νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, όπου υπέκυψε στα τραύματά του λίγες ώρες αργότερα.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως ένας από τους αξιωματικούς φέρει τραύματα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, με το Fox News να μεταδίδει πως μαχαιρώθηκε. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση. Ένας δεύτερος αξιωματικός φέρει ένα τραύμα στον αγκώνα του. Και οι δύο αναμένεται να αναρρώσουν πλήρως.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στη συνέντευξη Τύπου, η αίθουσα επιχειρήσεων λειτουργεί σαν το “παράθυρο εξυπηρέτησης πολιτών”, σημειώνοντας ότι ο ύποπτος αρχικά προσέγγισε στις τρύπες στο πλέξιγκλας μέσω των οποίων ομιλούν οι πολίτες. Ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!