Από τον Άρη Βασιλειάδη

Στην ουσία ο Στράτος ήταν αυτός που ταρακουνήθηκε περισσότερο. Στην Αμερική πήγε, στην Ελλάδα τον περίμενε ο έρωτας. «Έτσι και αλλιώς, όπως λέει ο Ησίοδος, εδώ γεννήθηκε η έννοια του έρωτα. Η Σοφία ήρθε στη ζωή μου σαν μια άλλη Αφροδίτη με γούνα, όπως και στην παράσταση. Η σχέση μας ήταν ώριμη από την αρχή και επιβεβαιώθηκε στην πορεία. Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και σχέσεις που δεν ωριμάζουν ποτέ».

Πέρα από τις ομοιότητες είχαν όμως, και αρκετές διαφορές. «Από την πρώτη στιγμή ήμουν ειλικρινής μαζί της και πολύ προσεκτικός. Δεν ήθελα να παίζω με τα συναισθήματά της. Εκτός από τη διαφορά των είκοσι πέντε χρόνων, της εξήγησα ποιος είμαι, που πάω, τι θέλω να κάνω στη ζωή μου. Παράλληλα προσπάθησα να κατανοήσω αν και η Σοφία, παρ’ όλες τις καλές προθέσεις της, αν θα μπορούσε να κατανοήσει τη θέση μου».

#Το μονόπετρο στην παραλία του Ζορμπά#

Τον Ιούνιο του ’17 την κάλεσε στα Χανιά όπου έκανε διακοπές. Στην παραλία του Σταυρού όπου γυρίστηκε ο Ζορμπάς του Μιχάλη Κακογιάννη. Η Σοφία χωρίς δεύτερη σκέψη έβαλε δυο-τρία ρούχα σε μια τσάντα και πήγε. «Δεν το σκέφτηκα και πολύ. Αλλά μας βγήκε σε καλό. Σε μια σχέση ζωής. Βέβαια με τον Στράτο ποτέ δεν ξέρεις που θα βρίσκεσαι την επόμενη μέρα. Για αυτό ξαναπήγα σπίτι μου, πήρα μερικά ρούχα ακόμα και έφυγα πάλι». Ο Στράτος την επιβεβαιώνει: «Σε αυτό μοιάζουμε με τη Σοφία. Μπορεί να ξυπνήσουμε, να πάμε για μπάνιο και το απόγευμα να πιούμε καφέ στον Πύργο του Άιφελ. Και την επόμενη μέρα να κάνουμε μπάνιο στη Σαντορίνη».

Πίσω όμως, εκεί στη «μοιραία» παραλία το πρώτο καλοκαίρι των διακοπών τους τα πράγματα είχαν σοβαρέψει χωρίς να το πολυκαταλάβουν. «Δεν ξέρω πως μου ήρθε και αγόρασα ένα μονόπετρο για να της το κάνω δώρο. Δεν το είχα ξανακάνει ποτέ στη ζωή μου. Και ούτε πίστευα πως θα το έκανα. Αλλά αναρωτήθηκα “δεν θέλεις να ξυπνάς με αυτό το ωραίο χαμόγελο κάθε πρωί;” και δεν είχα λόγο να αντισταθώ. Ίσως αν δεν είχε προηγηθεί μια πολύ σκοτεινή και δύσκολη περίοδο στη ζωή μου να μην εκτιμούσα αυτό το δώρο της ζωής. Ξαφνικά ένιωσα στα Χανιά να γίνεται μια αποκάλυψη μέσα μου» μου διηγείται.

Από την άλλη η Σοφία θυμάται πως εκείνη τη μέρα ζούσε σε αγωνία. «Έλειπε από το πρωί. Με είχε αφήσει στο ξενοδοχείο και αναρωτιόμουν αν έκανα κάτι που τον πείραξε. Τελικά ήρθε το βράδυ, δεν μιλούσε πολύ και πήγαμε για φαγητό στην πισίνα του ξενοδοχείου. «Ξαφνικά εκεί που δεν το περίμενα έβγαλε το δαχτυλίδι και άρχισε μια ερωτική εξομολόγηση που με έκανε να συγκινηθώ. Ήταν πολύ κινηματογραφικό όλο το σκηνικό».

Διαβάστε ολόκληρη συνέντευξη στο People που κυκλοφορεί μαζί με το Έθνος της Κυριακής.