“Στους Μαγεμένους Χρόνους” Γιάννης Σκαρής


Ο “Καθρέφτης ήχων αληθινών” συνεργάζεται με το συνθέτη Γιάννη Σκαρή και μας συστήνουν τη νέα του πολυσυμμετοχική δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Στους μαγεμένους χρόνους”, αποτέλεσμα της συνεργασίας του δημιουργού με καταξιωμένους ερμηνευτές.

Πρόκειται για 12 ολοκαίνουργια τραγούδια στα οποία ο Γιάννης Σκαρής υπογράφει εξολοκλήρου τη μουσική, ενώ στιχουργικά του ανήκουν τα έξι από αυτά. Όντας καταξιωμένος σολίστ του μπουζουκιού, ευλόγως στη συλλογή κυριαρχεί το λαϊκό στοιχείο, δοσμένο με σύγχρονο τρόπο, εναλλασσόμενο ωστόσο με ήχους κλασικούς αλλά και παραδοσιακούς, με πλούσιες ενορχηστρώσεις και αξιοσημείωτες ερμηνείες μουσικών και ερμηνευτών. Οι στίχοι άλλοτε ποιητικοί, άλλοτε λαϊκοί, άλλοτε με αινίγματα ή μύθους, πάντα όμως με απλότητα και αμεσότητα, εκφράζουν κάθε πτυχή της εποχής αλλά και της ανθρώπινης ύπαρξης, μιλώντας για την κοινωνία, τον έρωτα, το χθες και το σήμερα!

Συνοδοιπόροι του οι αξιόλογοι στιχουργοί Κώστας Λάζαρης, Δημήτρης Σχοινοπλοκάκης, Πέτρος Ζήκος, Στέλλα Πετρίδου, Σταυρούλα Βαλάρη και Μαρίνα Ξένου-Κασσιανού. “Στους μαγεμένους χρόνους” μας ταξιδεύουν με τις φωνές τους σπουδαίοι ερμηνευτές, ο καθένας ξεχωριστός για το χρώμα του και την καλλιτεχνική του πορεία. Αλφαβητικά τραγουδούν ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, Νίκος Ανδρουλάκης, Διαμάντη Δαγιάση, Λάμπρος Καρελάς, Τάκης Κωνσταντακόπουλος, Σοφία Παπάζογλου, Μαρία Σκαρή, Μαρία Σουλτάτου και Ασπασία Στρατηγού. Ο Γιάννης Σκαρής συμμετέχει και ερμηνευτικά στο δίσκο, σε ένα ντουέτο με τον Τάκη Κωνσταντακόπουλο, αφιερώνοντας ένα τραγούδι στη μνήμη του αξέχαστου Γιώργου Ζαμπέτα.

Ο ίδιος γράφει για την έκδοση: «Οι καιροί είναι δύσκολοι φίλε κι αδερφέ μου. Μην τα παρατάς. Η μουσική πάντα υπήρξε στήριγμα για όλες τις γενιές, σε αντίξοες πολλές φορές συνθήκες. Μη φοβηθείς τον άνεμο που δυνατά σφυρίζει, ένας τροχός είναι η ζωή που πάντοτε γυρίζει. Η δημιουργία του κύκλου τραγουδιών “Στους Μαγεμένους Χρόνους”, ήταν για μένα αναπόφευκτο αποτέλεσμα, όντας δέκτης και παρατηρητής των μηνυμάτων της καθημερινότητας, που βαθειά μέσα μου κατοικούν και αναμένουν την εκτόνωση, μέσω της τέχνης με την οποία εκφράζομαι. Έτσι έγραψα τη μουσική για το έργο αυτό και έχω τη μεγάλη χαρά να το ερμηνεύουν σπουδαίοι καλλιτέχνες. Εμείς μαζευόμασταν και φτιάχναμε τραγούδια, κάποια από αυτά έμελλε να είναι τα τυχερά και να ταξιδέψουν “Στους Μαγεμένους Χρόνους”. Κάποιοι έγραψαν τους στίχους, άλλοι κέντησαν με τα παιξίματα τους ως μουσικοί και κάποιοι έβαλαν την ψυχή τους με τις σπουδαίες ερμηνείες τους. Όλοι τους ξεχωριστοί!

Τους ευχαριστώ όλους και τους εύχομαι καλή επιτυχία μέσα απ’ την καρδιά μου! Η μουσική στα δύσκολα, πάντα κοντά μας!»

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!