
Στις 18:30 φτάνει στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το Άγιο Φως
Το κυβερνητικό αεροσκάφος, με το οποίο θα μεταφερθεί το Άγιο Φως στην Ελλάδα αναμένεται να αφιχθεί στις 18.30 στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”, όπου θα πραγματοποιηθεί ειδική τελετή.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, αναχωρεί για τα Ιεροσόλυμα η ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, προκειμένου να μεταφέρει το Άγιο Φως, ανήμερα του Μεγάλου Σαββάτου, στην Ελλάδα.
Η αποστολή θα αφιχθεί στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ και από εκεί θα αναχωρήσει για την Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων, όπου στις 10.15 θα έχει συνάντηση με την Α.Θ.Μ. τον Πατριάρχη κ. κ. Θεόφιλο Γ΄.
Ακολούθως η ελληνική αντιπροσωπεία θα μεταβεί με την πομπή του Πατριάρχη και των κληρικών του Αγίου Τάφου στον Ναό της Αναστάσεως προκειμένου να παρακολουθήσει την τελετή Αφής.
Διαβάστε την συνέχεια στο protothema.gr