Σοκάρουν οι καταθέσεις Γαρμπή – Σχοινά: Είδα έναν με όπλο να με σημαδεύει στο κεφάλι


Περισσότερα στοιχεία ως προς τη ληστεία εις βάρος του ζευγαριού Σχοπινά – Γαρμπή στη Νέα Ερυθραία ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Οι ληστές φαίνεται να ήταν επαγγελματίες, όχι μόνο γιατί φορούσαν συνεχώς μάσκες αλλά κυρίως διότι γνώριζαν πως στο σπίτι υπήρχαν κάμερες ασφάλειες και φρόντισαν να πάρουν το καταγραφικό.

Στην κατάθεσή της, η Καίτη Γαρμπή αναφέρει:

«Είχα σταματήσει το αυτοκίνητο στην γκαραζόπορτα και περίμενα να ανοίξει. Εμφανίστηκαν μπροστά μου τέσσερα άτομα με κουκούλες. Οι δυο με απείλησαν με όπλο και μου ζήτησαν να κατέβω από το αμάξι. Το έκανα, γιατί δεν ήξερα τις προθέσεις τους και είδα φοβηθεί. Στη συνέχεια, με υποχρέωσαν να τους οδηγήσω στο εσωτερικό του σπιτιού, όπως κι έκανα. Με ρώτησαν αν υπάρχει άλλος στο σπίτι κι εγώ τους είπα ότι είναι ο σύζυγός μου, ο οποίος από τη φασαρία είχε ξυπνήσει. Τον απείλησαν κι εκείνον με το όπλο. Εμένα με κρατούσαν ακινητοποιημένη, υπό την απειλή όπλου. Έδεσαν τον Διονύση και του ζητούσαν να τους αποκαλύψει που έχουμε χρήματα».

Από τη δική του πλευρά, ο Διονύσης Σχοινάς περιγράφει τις δραματικές στιγμές ως εξής:

«Άκουσα θόρυβο από το σαλόνι και κατάλαβα ότι είχε επιστρέψει η Καίτη. Σηκώθηκα και ξαφνικά είδα μπροστά μου ένα άτομο με όπλο να με σημαδεύει. Με οδήγησε στο σαλόνι. Εκεί βρίσκονταν και οι υπόλοιποι, μαζί με τη σύζυγό μου. Με έδεσαν κι εμένα και στη συνέχεια με απείλησαν λέγοντάς μου «θα σου φυτέψουμε μια σφαίρα στο κεφάλι, αν δεν μας πεις που είναι το χρηματοκιβώτιο». Τους αποκάλυψα που βρίσκεται, το άνοιξα και οι δράστες πήραν από μέσα χρήματα και κοσμήματα κι έφυγαν από το σπίτι».

Τι εκτιμά η Αστυνομία

Οι αξιωματικοί της Αστυνομίας που χειρίζονται την υπόθεση εκτιμούν ότι οι τέσσερις ληστές γνώριζαν πως η Καίτη Γαρμπή εμφανίζεται σε νυχτερινό κέντρο της Αθήνας κάθε Παρασκευή και Σάββατο και είχαν αποφασίσει να της στήσουν καρτέρι, ώστε να την αναγκάσουν να τους ανοίξει για να μπουν στο σπίτι.

Σύμφωνα με την εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου στον ΣΚΑΪ, τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ, είναι δυο:

Το ένα είναι πως οι δράστες περίμεναν την Καίτη Γαρμπή να επιστρέψει κρυμμένοι μέσα σε αυτοκίνητο, σε ένα παρκάκι που βρίσκεται στο σπίτι και το δεύτερο πως την περίμεναν σε κάποιο σημείο της διαδρομής και την ακολούθησαν.

Το χρονικό της ληστείας

Ήταν ξημερώματα του Σαββάτου όταν τέσσερις κουκουλοφόροι με την απειλή όπλου, αιφνιδίασαν την τραγουδίστρια που είχε μόλις παρκάρει το αυτοκίνητό της έξω από το σπίτι της. Την ανάγκασαν να ανοίξει την εξώπορτα, ενώ μέσα κοιμόταν ο σύζυγός της Διονύσης Σχοινάς.

Με απειλές έδαν στο σαλόνι τον Σχοινά και τον υποχρέωσαν να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο της οικογένειας, ενώ απειλούσαν διαρκώς με τα όπλα την Καίτη Γαρμπή.

 

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!