Σε ποια ηλικία μια γυναίκα κάνει καλύτερο σεξ;


Τι αποκαλύπτει έρευνα για το σεξ σε σχέση με την ηλικία της γυναίκας 

Ο μύθος λέει ότι όσο οι γυναίκες μεγαλώνουν έχουν ολοένα και λιγότερη επιθυμία για σεξ. Τα ανέκδοτα για τις συζύγους που επικαλούνται πονοκέφαλο για να μην κάνουν σεξ, δεν είναι άγνωστα, ενώ δεν είναι λίγες και οι γυναίκες που ανησυχούν μήπως μετά τον γάμο και τη μητρότητα ξαφνικά σταματήσουν να απολαμβάνουν το σεξ.

Φαίνεται πως δεν υπάρχει καμιά δόση αλήθειας σε όλες αυτές τις ανησυχίες, αφού σύμφωνα με τους επιστήμονες οι γυναίκες δεν απολαμβάνουν το σεξ περισσότερο στα 20 ή στα 30 αλλά από τα 45 και μετά!

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Pittsburgh ανακάλυψαν ότι οι γυναίκες απολαμβάνουν το σεξ περισσότερο από τις νεότερες γυναίκες, αφού όπως είπαν χαρακτηριστικά… η εμπειρία και η πρακτική έχουν μεγάλη σημασία.

Η έρευνα στηρίχτηκε στις συνεντεύξεις 36 γυναικών ηλικιών 45-60 που αποκάλυψαν ότι παρόλο που το σεξ ήταν πιο σπάνιο σε συχνότητα με τα χρόνια, η ικανοποίηση που έπαιρναν ολοένα και μεγάλωνε, αφού είχαν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση αλλά και είχαν καλύτερη σχέση με το σώμα τους.

Εκτός από την ηλικία, βέβαια, η καλή επικοινωνία ανάμεσα στους ερωτικούς παρτενέρ επίσης εξασφαλίζει και περισσότερη ικανοποίηση στο κρεβάτι. Εξάλλου, μετά τα 45 οι γυναίκες σημείωσαν και πολλά αρνητικά όσον αφορά στις σεξουαλικές επιδόσεις τους. Η μειωμένη επιθυμία, η ξηρότητα αλλά και η δυσκολία οργασμού έχουν επίσης παρουσιαστεί ως συμπτώματα που έρχονται με την πάροδο των χρόνων. Το καλό είναι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις δεν αφορούν τόσο σε σωματικά προβλήματα αλλά σε ψυχολογικούς παράγοντες που μπορούν να αντιμετωπιστούν πιο εύκολα.

(Photo by Petr Ovralov on Unsplash)

The post Σε ποια ηλικία μια γυναίκα κάνει καλύτερο σεξ; appeared first on JoyTV.


πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!