Σεξ … με το ζόρι;


Όταν μία σχέση δεν είναι πια καινούρια, ο ενθουσιασμός για το σεξ ενδέχεται να φθίνει, για έναν από τους δύο συντρόφους. Πολλά ζευγάρια μπορεί να παραμείνουν συναισθηματικά και σωματικά δεμένα με άλλους τρόπους, διατηρώντας τη σχέση ζωντανή. Σε άλλες περιπτώσεις όμως, οι οικογενειακές και οι άλλες υποχρεώσεις μπορεί να μην αφήνουν το περιθώριο στο ζευγάρι να περνά ιδιαίτερο χρόνο μαζί στο κρεβάτι- έτσι, το σεξ εξορίζεται από την καθημερινότητα και η διάθεση για σεξ καταποντίζεται ακόμη περισσότερο. Πώς πρέπει να αντιδράσει το ζευγάρι;

1. Εν αρχή ην επικοινωνία.
Επικοινωνήστε με τον σύντροφό σας και συζητήστε το πρόβλημα. Γιατί η διάθεσή σας έχει πέσει; Φταίει που δεν περνάτε χρόνο μαζί;

2. Κάντε συμβιβασμούς.
Αν ο ένας δεν έχει καθόλου διάθεση για σεξ και ο άλλος επιθυμεί σεξ τρεις φορές την εβδομάδα, θα πρέπει να βρεθεί μια χρυσή τομή. Το να πιέσετε τον σύντροφό σας να κάνει σεξ χωρίς να το θέλει, μπορεί να λειτουργήσει αντίστροφα και να οδηγήσει σε ακόμη λιγότερο σεξ.
Συζητήστε το. Είναι σημαντικό, όταν το κάνετε να είστε “και οι δύο εκεί” και να το απολαμβάνετε.

3. Επισκεφθείτε έναν ειδικό.
Η μειωμένη διάθεση για σεξ μπορεί να υποκρύπτει κάποιο οργανικό πρόβλημα. Καλό είναι όταν το πρόβλημα της μειωμένης διάθεσης επιμένει, να αναζητήσετε τη βοήθεια ενός ειδικού.

4. Επιστρατεύστε ορισμένα παλιά, δοκιμασμένα “κόλπα”.
Τα αιθέρια έλαια, όπως το Ylang Ylang, μπορούν να συμβάλουν στη σεξουαλική διέγερση- αν είστε γυναίκα, απλώστε λίγο και κάντε μασάζ στην εσωτερική πλευρά των μηρών σας. Ή, ακόμα καλύτερα, αφήστε τον σύντροφό σας να το κάνει.
Βάλτε και απολαύστε μαζί με τον σύντροφό σας ένα ποτήρι καλό κρασί- θα απομακρύνει τη σκέψη σας από τα προβλήματα της καθημερινότητας και θα ανεβάσει τη διάθεσή σας για σεξ. Ακόμη και λίγο πορνό μπορεί υπό προϋποθέσεις να βοηθήσει και να σας ανοίξει νέους δρόμους στη σεξουαλική εξερεύνηση.

 

Πηγή: stogiatro.gr



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!