Σεξ | Αυτός είναι ο παράγοντας που καθορίζει τη συχνότητα


Στην αρχή μιας νέας σχέσης υπάρχει πάθος και ενθουσιασμός, άρα και συχνό σεξ.

Αργά ή γρήγορα όμως τα περισσότερα ζευγάρια αναρωτιούνται: Μήπως πρέπει να κάνουμε περισσότερο σεξ;

Σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Kinsey του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα στο Μπλούμινγκτον των ΗΠΑ, η ηλικία που έχει αλλά και η ηλικία που νιώθει κάποιος, αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα στο πόσο συχνά κάνει σεξ.

Οι ερευνητές εξέτασαν σε μια διάρκεια 10 ετών τον τρόπο που η ηλικία των ατόμων επηρεάζει τη συχνότητα που κάνουν σεξ.

Ζήτησαν από 1.200 μεσήλικες και ηλικιωμένους να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με τη συχνότητα των συνευρέσεων, την ποιότητα του σεξ, το γενικότερο ενδιαφέρον τους για το σεξ κλπ.

Για να καθορίσουν την υποκειμενική ηλικία (δηλαδή τη διαφορά μεταξύ της χρονολογικής ηλικίας των συμμετεχόντων και της ηλικίας που αισθάνονται), έθεσαν την απλή ερώτηση: «Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ότι είναι μεγαλύτεροι ή νεότεροι από ό, τι είναι στην πραγματικότητα. Ποια ηλικία νιώθετε ότι έχετε τις περισσότερες φορές;».

Η έρευνα έδειξε ότι όλα εξαρτώνται από τη στάση ζωής του ατόμου.

Οι άνθρωποι που ανέφεραν ότι αισθάνονται μεγαλύτεροι από την πραγματική τους ηλικία, ενδιαφέρονταν λιγότερο για το σεξ και θεωρούσαν ότι έκαναν χειρότερης ποιότητας σεξ.

Στη διάρκεια της δεκαετούς μελέτης, αυτοί οι άνθρωποι έκαναν λιγότερο σεξ (από 2,52 φορές τους τελευταίους έξι μήνες έπεσαν σε 1,8 φορές).

Οι άνθρωποι που έκαναν συχνά σεξ στην αρχή της μελέτης, έκαναν περισσότερο σεξ 10 χρόνια μετά. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τους ερευνητές, ότι οι συνήθειες του παρόντος επηρεάζουν τις μελλοντικές.

 

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: govastileto.gr



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!