Σεξουαλική τελειομανία | Πώς επηρεάζει την ερωτική ζωή των γυναικών!


Ψυχολόγοι από το βρετανικό Πανεπιστήμιο του Κεντ μελέτησαν για πρώτη φορά τις διάφορες μορφές σεξουαλικής τελειομανίας και πώς αυτές επηρεάζουν τη γυναικεία ερωτική διέγερση και σεξουαλική λειτουργία γενικότερα.

Η εμμονή με την τελειότητα, δηλαδή η αδιάκοπη προσπάθεια του ατόμου να ανταποκριθεί σε εξαιρετικά μεγάλες προσδοκίες και να αποφύγει λάθη, αποτελεί σύνηθες γνώρισμα της προσωπικότητας. Συνδέεται συνήθως με τομείς της κοινωνικής ζωής όπως η εργασία και η ακαδημαϊκή πορεία, ωστόσο «διαρρέει» και στην προσωπική ζωή του ατόμου, άρα και στον ερωτικό τομέα.

Οι μακροπρόθεσμες επιδράσεις της τελειομανίας στη σεξουαλική ζωή δεν είχαν μελετηθεί μέχρι σήμερα σε βάθος, οπότε ο καθηγητής Joachim Stoeber και η συνάδελφός του Laura N. Harvey αποφάσισαν να εξερευνήσουν αυτήν την πτυχή της ανθρώπινης σεξουαλικότητας. Τα ευρήματά τους δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Archives of Sexual Behavior.

bigstock Upset young couple having mari 42708604

Οι δύο ερευνητές ανέλυσαν τις απαντήσεις 366 γυναικών (δύο ομάδες, ηλικίας 19,2 και 30 ετών κατά μέσο όρο) σε ερωτήσεις που αφορούσαν «προσωπικές και διαπροσωπικές προσδοκίες και πεποιθήσεις που επηρεάζουν τη σεξουαλικότητα και τη σεξουαλική λειτουργία». Οι συμμετέχουσες δεν είχαν ενημερωθεί για τον ακριβή σκοπό της μελέτης.

 



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!