Μια δροσερή χειμωνιάτικη σαλάτα με φίνο dressing με πετιμέζι και σόγια σος, που μπορεί να θεωρηθεί και πλήρες γεύμα αφού εμπλουτίζεται σύγκλινο και ανθότυρο.

Μερίδες: για μια μεγάλη σαλατιέρα

Χρόνος προετοιμασίας:20′

Χρόνος μαγειρέματος:5′

Έτοιμο σε:25′

Υλικά

600γρ. τρυφερό σπανάκι, πλυμένο καλά
150γρ. σύγκλινο Μάνης
σπόρους από 1 ρόδι
100γρ. ανθότυρο

Για τη βινεγκρέτ

1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας πετιμέζι
1 κουτ. σούπας σόγια σος
1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Κόβετε το σύγκλινο σε μακρόστενα κομματάκια σαν χοντρά σπιρτόξυλα. Τα βάζετε σ’ ένα αντικολλητικό σαγανάκι και τα σοτάρετε μέχρι να γίνουν τραγανά. Τα αφήνετε να γίνουν χλιαρά.

Βάζετε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ στο μπλέντερ και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ομοιογενή. Μ’ ένα πιρούνι λιώνετε το ανθότυρο και το αραιώνετε με 1 κουτ. σούπας νερό.

Σε μια μεγάλη σαλατιέρα βάζετε το σπανάκι, ρίχνετε από πάνω τους σπόρους του ροδιού, σκορπίζετε το σύγκλινο και βάζετε ακριβώς στη μέση το λιωμένο ανθότυρο. Περιχύνετε με το dressing και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food styling: Tina Webb

Πηγή: olivemagazine.gr