Ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ: Ακούσαμε τεράστια ψέματα για τους στρατιώτες μας


Η Ρωσία απομάκρυνε «600.000 ανθρώπους» από την Ουκρανία, οι οποίοι δεν έφυγαν «καταναγκαστικά ούτε απήχθησαν» όπως ισχυρίζεται η Δύση, δήλωσε σήμερα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ο Ρώσος πρεσβευτής Βασίλι Νεμπένζια. 

«Δεν ήρθαμε στην Ουκρανία για να κατακτήσουμε εδάφη», είπε επίσης, αμφισβητώντας και πάλι τις κατηγορίες για φρικαλεότητες του ρωσικού στρατού.

«Ακούσαμε για άλλη μια φορά ένα τεράστιο αριθμό ψεμάτων για Ρώσους στρατιώτες και στρατιωτικούς», πρόσθεσε.

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, σχολιάζοντας υλικό από την Μπούκα, είπε ότι «μόνο οι ερασιτέχνες μπορούν να πιστέψουν» την ερμηνεία που δίνουν τα δυτικά και ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.

Προσοχή σκληρές εικόνες στο βίντεο

 

«Τα πτώματα στο βίντεο δεν μοιάζουν σε καμία περίπτωση με αυτά που κείτονταν στο δρόμο για τρεις ή τέσσερις ημέρες, και σύμφωνα με τα συγκλονιστικά και απολύτως αντιεπιστημονικά δεδομένα των New York Times, από τις 20 Μαρτίου. Είτε απόλυτοι ερασιτέχνες είτε οι δυτικοί μας μας εταίροι που δεν θέλουν να ακούσουν τίποτα και κάνουν εδώ και καιρό το άσπρο μαύρο και το αντίστροφο», είπε σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η Ρωσία «έχει εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες μαρτυρίες βίντεο ανθρώπων που είναι έτοιμοι να καταθέσουν για τις φρικαλεότητες των Ουκρανών εθνικιστών».

Ο ίδιος κάλεσε επίσης τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντιμίρ Ζελένσκι «να αποτρέψει τη Δύση, η οποία είναι έτοιμη να θυσιάσει μέχρι και τον τελευταίο Ουκρανό, για να πραγματοποιήσει τα σχέδιά της».

Νωρίτερα, οι ουκρανικές αρχές και τα μέσα ενημέρωσης διένειμαν φωτογραφίες και βίντεο με τα πτώματα των νεκρών, τα οποία φέρεται να τραβήχτηκαν στην πόλη Μπούκα, στην περιοχή του Κιέβου.



πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!