Ροδόπη: «Είχα ενημερώσει τον ΣΥΡΙΖΑ από τον Σεπτέμβριο για το τουρκικό προξενείο» – Το email τοπικού στελέχους


Για ένα e –mail που είχε στείλει το 2022 στην Κουμουνδούρου για το θέμα της Ροδόπης και τη δράση του Φερχάτ Οζγκιούρ ο οποίος προωθείται, όπως καταγγέλλεται, από το τουρκικό προξενείο, μίλησε η πρώην υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σταυρούλα Μάρκου.

Στο επίμαχο e-mail που εστάλη, σύμφωνα με το Action24 προς το οργανωτικό του ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Μάρκου αναφέρει:

«Δεν θέλω να πιστέψω παρόλο που μας το είχαν πει ανοιχτά και οι ίδιοι σε κάποια συνεδρίαση της γραμματείας μας ότι όλα γίνονται σκοπίμως για να αγανακτήσουμε και να φύγουμε μόνοι μας για να ενισχυθεί η υποψηφιότητα ενός και μόνο υποψηφίου τον οποίο λυσσαλέα προωθεί σύσσωμο το τουρκοπαρακρατικό και παραθρησκευτικό κατεστημένο της περιοχής μας σε βάρος του βουλευτή Ροδόπης Δημήτρη Χαρίτου και άλλων υποψηφίων σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου».

Σύμφωνα με την κυρία Μάρκου «η συμπεριφορά, οι δημόσιες εμφανίσεις και οι φωτογραφίες του κ. Φερχάτ στο διαδίκτυο δημιουργούσαν εντάσεις ανάμεσα στα μέλη μας με αποτέλεσμα ένα μεγάλο κομμάτι των προοδευτικών πολιτών να αρχίσει να απομακρύνεται».

Είχε προηγηθεί η ανάδειξη του κ. Οζγκιούρ σε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ αφού πρώτα, όμως, υπήρξαν παραιτήσεις άλλων υποψηφίων που είχαν συγκεντρώσει περισσότερες ψήφους στις εσωκομματικές εκλογές.

Η Σταυρούλα Μάρκου υποστηρίζει ότι εισέπραξε μια ποινή για άρθρο που δημοσίευσε στον τοπικό Τύπο.

«Ενημερώσαμε σχετικά πάρα πολλές φορές με τηλεφωνήματα και επιστολές τα αρμόδια κομματικά όργανα ζητώντας βοήθεια και λύση. Βοήθεια δεν ήρθε ποτέ αλλά ήρθε μια επιτροπή για να διερευνήσει τα γεγονότα από κοντά και να δει κάποιες αναφορές που είχαν γίνει για το αν παραβιάστηκε το αδιάβλητο των εκλογών για την Κεντρική Επιτροπή. Έβγαλε πόρισμα μετά από έξι μήνες με διάφορες ποινές μεταξύ των οποίων μια δίμηνη αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας γιατί σύμφωνα με την απόφαση της επιτροπής είχα εκθέσει την πολιτική του κόμματος και του προέδρου μας στην περιοχή μας με ένα καθαρά πολιτικό κείμενο που είχα δημοσιεύσει στον τοπικό τίτλο με τον προφητικότατο τίτλο – όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων «ως πότε θα κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί, αν δεν ξεπεράσουμε τον παλιό εαυτό μας δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!