Ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ αναμένονται μέσα στις επόμενες ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει δεύτερη συνομιλία με τον Ζόραν Ζάεφγια το ζήτημα της οριστικής συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών. Έπειτα θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για το περιεχόμενο της συμφωνίας και εν συνεχεία θα προχωρήσει σε διάγγελμα. Ήδη πληροφορίες λένε ότι έχει ενημερωθεί συνεργείο της ΕΡΤ να βρίσκεται σε ετοιμότητα για το απόγευμα.

«Σήμερα (σ.σ χθες) κάναμε το αποφασιστικό βήμα» και την Τρίτη, θα ολοκληρωθεί η συζήτηση που ξεκίνησαν οι δύο πρωθυπουργοί, εκτίμησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς αναφερόμενος στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν τη Δευτέρα Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ. Όπως αποκάλυψε μάλιστα ο κ. Κοτζιάς, το όνομα επέλεξε ο ίδιος ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, μεταξύ των προτάσεων που είχε καταθέσει ο Μάθιου Νίμιτς, αφού πρώτα η Ελλάδα είχε απορρίψει δύο εξ αυτών.

«Αν ολοκληρωθεί η συζήτηση, θα έχει ολοκληρωθεί και η συζήτηση για το όνομα», είπε αναφερόμενος στο νέο τηλεφώνημα που θα έχουν οι δύο πρωθυπουργοί την Τρίτη. Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ζήτησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, με φόντο τις εξελίξεις στο Σκοπιανό.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Fortunegreece.com