Πώς η εγκυμοσύνη αλλάζει τη σχέση του ζευγαριού!


Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η σχέση του ζευγαριού είναι πιθανόν να περάσει διάφορα σκαμπανεβάσματα, αφού εκτός από την κοινή χαρά για το νέο μωράκι που θα έρθει στο κόσμο, το ζευγάρι έχει να αντιμετωπίσει και διάφορες αλλαγές. Πιο συγκεκριμένα:

  • Ο σύντροφος μπορεί να νιώθει κάπως αποκομμένος: Η αλήθεια είναι ότι η εγκυμοσύνη είναι κάτι που βιώνει αποκλειστικά η γυναίκα, με αποτέλεσμα ο σύντροφος να νιώθει λίγο παραμελημένος. Γι’ αυτό καλό θα είναι, αν θέλει να συμμετέχει πιο ενεργά, να έρχεται μαζί στα ραντεβού με το γιατρό ή να βοηθά στις ετοιμασίες για το μωρό.

 

  • Η έγκυος εξαρτάται περισσότερο συναισθηματικά από το σύντροφό της: Ακόμα και οι πιο δυναμικές γυναίκες, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είναι φυσιολογικό να νιώθουν έντονη αγωνία και ανασφάλεια, με αποτέλεσμα να χρειάζονται συνεχώς την επιβεβαίωση και τα καθησυχαστικά λόγια του συντρόφου τους.

 

  • Μπορεί να έρθετε πιο κοντά, αλλά μπορεί και να απομακρυνθείτε: Συνήθως τα περισσότερα ζευγάρια έρχονται πιο κοντά και μοιράζονται από κοινού την προσμονή για το μωρό. Δυστυχώς όμως υπάρχουν και λίγες περιπτώσεις, όπου ο άντρας δε δείχνει καμία κατανόηση για τις συναισθηματικές και βιολογικές αλλαγές που βιώνει η έγκυος, με αποτέλεσμα αυτή να αισθάνεται μόνη και παραμελημένη.

 

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: mother.gr



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!