Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ζευγάρια;


Πόσο σεξ κάνουν τελικά τα ζευγάρια και πόσο είναι τελικά αρκετό για μια υγιή σεξουαλική ζωή;

Το σεξ μέσα στη σχέση και τον γάμο είναι διαφορετικό από το σεξ χωρίς σχέση: πιο ασφαλές, πιο τρυφερό, πιο αισθησιακό. Τουλάχιστον αυτό μαρτυρούν οι εξομολογήσεις ζευγαριών σε πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε για την ποιότητα της σεξουαλικής ζωής ζευγαριών που δεν συνδέονται με γάμο αλλά ούτε και με σχέση, νιόπαντρων ζευγαριών και ζευγαριών που κλείνουν ακόμα και 20 χρόνια γάμου.

Δεν υπάρχει σωστή αναλογία. Η ποιότητα του σεξ εξαρτάται και από άλλους παράγοντες: την επικοινωνία του ζευγαριού, τις συνθήκες όπου ζει καθημερινά και την οικονομική του κατάσταση, το αν έχει παιδιά ή όχι και τον χαρακτήρα των συντρόφων. Οκτώ ζευγάρια εξομολογούνται την δική τους αλήθεια για το σεξ.

  • Ζευγάρι 1ο: «Είμαστε μαζί τέσσερα χρόνια. Κάνουμε σεξ δύο φορές την εβδομάδα»

“Υπάρχει μεγάλη άνεση κατά την διάρκεια του σεξ και νιώθουμε πολύ ασφαλείς γιατί γνωριζόμαστε πια καλά. Ευχόμαστε να κάναμε σεξ συχνότερα αλλά η δουλειά μας, μας κουράζει πολύ και οι δυο μας πολλές φορές δεν έχουμε τόση διάθεση».

  • Ζευγάρι 2ο: «Είμαστε μαζί ένα χρόνο και τρεις μήνες. Κάνουμε σεξ δύο φορές την εβδομάδα»: «Είμαστε πολύ άνετοι στην μεταξύ μας σχέση και θα θέλαμε να κάναμε περισσότερο σεξ. Αλλά αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε και στο σπίτι γυρνώντας από την δουλειά και το σεξ πολλές φορές δεν είναι εύκολη υπόθεση».
  • Ζευγάρι 3ο: «Είμαστε μαζί 10 χρόνια. Κάνουμε σεξ δύο φορές την εβδομάδα»

«Μπορεί να είμαστε μαζί 10 χρόνια αλλά ξέρουμε πια να κάνουμε το καλύτερο σεξ.  Έχουμε πλέον παιδιά και το σεξ πολλές φορές γίνεται δύσκολα αλλά όταν γίνεται κρατά για ώρες».

 

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: bovary.gr



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!