Πόσες θερμίδες καίει το σεξ;


Όταν μιλάμε για γυμναστική και κάψιμο θερμίδων, το μυαλό μας πάει αμέσως στο τρέξιμο, ή στις ασκήσεις με βάρη. Πηγαίνει όμως στο σεξ; Σίγουρα το έχουμε ακούσει κάποια φορά – ίσως και σαν αστείο – ότι το σεξ είναι πολύ καλή γυμναστική. Είναι όμως αλήθεια αυτό;

Όχι. Μας στεναχωρεί που το λέμε, αλλά όχι. Οι θερμίδες που καίμε κατά την διάρκεια του σεξ δεν μπορούν να συγκριθούν με αυτές που θα καίγαμε κάνοντας κανονική γυμναστική. Κι όμως, οι θερμίδες δεν είναι το παν. Το σεξ είναι όντως μια δραστηριότητα που αυξάνει τους παλμούς της καρδιάς.

Συγκεκριμένα, μέσα από μία (από τις πολλές) μελέτες που έχουν γίνει πάνω στο ζήτημα, είχε αποκαλυφθεί πως οι θερμίδες που καίγονται κατά το σεξ είναι περίπου οι μισές σε σχέση με 30 λεπτά τρέξιμο στον διάδρομο. Άλλες μελέτες τοποθετούν αυτό το νούμερο ακόμα πιο χαμηλά. Υπάρχουν όμως τρόποι να… εκμεταλλευθείτε το σεξ για να χάσετε περισσότερες θερμίδες; Ναι, με αυτό μπορούμε να βοηθήσουμε.

Περισσότερη ώρα

Όπως είναι απόλυτα λογικό, όσο περισσότερη ώρα κάνετε σεξ, τόσες περισσότερες θερμίδες θα κάψετε—υπολογίζοντας, πάντα, και το ζήτημα της κούρασης.

 

 

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: iatronet.gr



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!