Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσική πυραυλική επίθεση σε εμπορικό κέντρο – Σκηνές τρόμου στις φλόγες


Συντρίμμια και σπασμένα σίδερα είναι τα μόνα που άφησε πίσω της η ρωσική πυραυλική επίθεση στο εμπορικό κέντρο της πόλης Κρεμεντσούκ στην κεντρική Ουκρανία.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ στο megatv η πύρινη κόλαση ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν στο κτίριο βρίσκονταν τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο.

Τουλάχιστον 18 είναι οι νεκροί, δεκάδες είναι οι τραυματίες και οι αγνοούμενοι. Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις προσπάθειες τους να βρουν επιζώντες κάτω από τα χαλάσματα.

Το χτύπημα στο εμπορικό κέντρο ήταν απολύτως στοχευμένο, λέει το Κίεβο.

«Μόνο ψυχολογικά ασταθείς τρομοκράτες, που δεν έπρεπε να έχουν θέσει στη Γη, θα μπορούσαν να εξαπολύσουν πυραύλους εναντίον τέτοιου στόχου», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πρόεδρος της Ουκρανίας.

Η Μόσχα κάνει λόγο για χτύπημα υψηλής ακρίβειας σε υπόστεγα εργοστασίου με όπλα και πυρομαχικά που έστειλαν στην Ουκρανία οι Ηνωμένες Πολιτείες και χώρες της Ευρώπης. Στην ανακοίνωση του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ισχυρίζεται ότι η έκρηξη των πυρομαχικών προκάλεσε φωτιά στο εμπορικό κέντρο για το οποίο λέει πως δεν λειτουργούσε.

Την επίθεση στο Κρεμεντσούκ καταδίκασαν οι ηγέτες των επτά ισχυρότερων δυτικών οικονομιών που συναντώνται στη Γερμανία. Ο Γάλλος πρόεδρος μίλησε για την απόλυτη φρίκη και κάλεσε τον ρωσικό λαό να δει την αλήθεια.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!