Η πρώτη μέρα του χρόνου γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο με διαφορετικό όμως τρόπο αφού όπως είναι φυσικό επηρεάζεται από την κουλτούρα και την παράδοση κάθε τόπου.

1.Φιλιππίνες

Στις Φιλιππίνες την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς οι άνθρωποι συνηθίζουν να φορούν πουά ρούχα και αντίστοιχα να τρώνε φρούτα και φαγητά σε οβάλ ή στρογγυλό σχήμα καθώς ταυτίζουν αυτό με το σχήμα των κερμάτων και πιστεύουν ότι θα τους φέρει τύχη.

2. Εκουαδόρ

Οι άνθρωποι στο Εκουαδός υποδέχονται την νέα χρονιά με έναν πιο ιδιαίτερο τρόπο. Κάθε οικογένεια συνηθίζει να φτιάχνει από ένα σκιάχτρο εφημερίδας και στη συνέχεια του βάζουν φωτιά. Σκοπός τους είναι με τον τρόπο αυτό να καταστρέψουν όλα τα άσχημα γεγονότα της χρονιάς που φεύγει.

3.Ιαπωνία

Τα μεσάνυχτα της 31ης Δεκεμβρίου, οι βουδιστικοί ναοί στην Ιαπωνία χτυπούν τις καμπάνες τους 107 φορές στις 31 και μία φορά μετά τα μεσάνυχτα, συνολικά 108 φορές  καθώς συμβολίζουν ένα κομμάτι της θρησκείας με τις ανθρώπινες αμαρτίες. Επίσης οι Ιάπωνες συνηθίζουν να τρώνε φαγόπυρο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

4.Δανία

Ευτυχώς αυτό δεν είναι δικό μας έθιμο αφού οι Ελληνίδες μανάδες δεν θα ήταν και     πολύ χαρούμενες με το να πρέπει να σπάνε τα πιάτα τους σε κάθε αλλαγή έτους. Οι Δανοί υποδέχονται το νέο έτος με σπασμένα πιάτα. Τα παλιά πιάτα των νοικοκυριών φυλάσσονται όλο το χρόνο, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου όταν και εκτοξεύονται μπροστά στις πόρτες των φίλων και της οικογένειας ως ένδειξη αγάπης!

5.Ισπανία

Στην Ισπανία αν θες η νέα χρονιά να σε βρει με καλή τύχη τότε πρέπει να φας σταφύλια. Το συγκεκριμένο έθιμο υπάρχει από το .Καθώς το ρολόι μετράει αντίστροφα έως τις 12 οι Ισπανοί κοιτούν ένα τσαμπί με 12 σταφύλια! Σύμφωνα με την παράδοση πρέπει να φας ένα σταφύλι για κάθε χτύπο της καμπάνας τα μεσάνυχτα για να έχεις μια επιτυχημένη και τυχερή χρονιά.