Πολυτεχνείο: Κατάληψη από αντιεξουσιαστικές συλλογικότητες


Σε κατάληψη από αντιεξουσιαστικές συλλογικότητες βρίσκεται το κτίριο «Αβέρωφ» στο Πολυτεχνείο.

Δύο ημέρες πριν τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται επί ποδός, παίρνοντας έκτακτα μέτρα ενόψει των εκδηλώσεων για την επέτειο της εξέγερσης.

ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Μετά από εντολή της αστυνομίας, τρείς σταθμοί του Μετρό στο κέντρο της Αθήνας θα μείνουν προσωρινά κλειστοί το Σάββατο 17 Νοεμβρίου, για την ασφαλή μετακίνηση του επιβατικού κοινού κατά τις εκδηλώσεις για την 45η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Συγκεκριμένα, θα κλείσουν διαδοχικά οι παρακάτω σταθμοί «Μέγαρο Μουσικής» στις 15:00, «Ευαγγελισμός» στις 16:30 και «Σύνταγμα» στις 16:30.

Τα δρομολόγια του Μετρό θα διεξάγονται κανονικά, αλλά οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση από τους τρεις αυτούς σταθμούς, που θα ανοίξουν μετά το πέρας των εκδηλώσεων κι αφού προηγηθεί νέα σχετική εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Drones και 5.000 αστυνομικοί επί ποδός για την επέτειο του Πολυτεχνείου

ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΤΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5.000 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας της αστυνομίας, τα οποία και αναμένεται να κορυφωθούν το Σάββατο, με την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Για το λόγο αυτό, «στο πόδι» βρίσκονται πάνω από 5.000 αστυνομικοί.

Ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ, προβλέπει, μεταξύ άλλων, την παρουσία πολύ μεγάλης αστυνομικής δύναμης σε όλο το κέντρο και ειδικότερα έξω από αστυνομικά τμήματα και γενικότερα σε κτίρια όπου στεγάζονται κρατικές υπηρεσίες.

ΜΥΣΤΙΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ

Στην περιοχή των Εξαρχείων θα βρίσκονται πολλοί «μυστικοί» αστυνομικοί που θα παρατηρούν τυχόν ύποπτες κινήσεις ατόμων, καθώς και κτίρια, τα οποία τελούν υπό κατάληψη.

Το σχέδιο της αστυνομίας έχει το κωδικό όνομα «Πολυτεχνείο 2018» και συμμετέχει σε αυτό και η Αντιτρομοκρατική μετά και από την επίθεση στο σπίτι του Ι. Ντογιάκου. 

Επί ποδός βρίσκονται όλοι τόσο στην ΕΛ.ΑΣ., όσο και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς η ατμόσφαιρα έχει φορτιστεί πολύ τις τελευταίες εβδομάδες και την αντιπαράθεση αστυνομικών και κυβέρνησης να έχει χτυπήσει «κόκκινο».

Οι εντολές που έχουν οι αστυνομικοί είναι η περιορισμένη χρήση χημικών και η διακριτική επιτήρηση. Υπό παρακολούθηση βρίσκονται χώροι καταλήψεων, ενώ υπάρχουν φόβοι οι καταλήψεις σε πανεπιστημιακά ιδρύματα και σχολές που είναι σε εξέλιξη να λειτουργήσουν σαν ορμητήρια από ομάδες αναρχικών.

Εκτός από το Πολυτεχνείο, «υψηλού κινδύνου» θεωρείται επίσης η ΑΣΟΕΕ, αλλά και το Χημείο και η Νομική. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει καταρτίσει ειδικό σχέδιο για τη Βουλή, καθώς ενδέχεται να αποτελέσει το επίκεντρο των διαμαρτυριών όταν η πορεία θα περνά από εκεί. 

DRONES ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ και ς μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), θα πετούν παράλληλα πάνω από το κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να κατοπτεύεται όλη η περιοχή και να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων.

ΟΙ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΙΣΧΥΣΟΥΝ

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων για την «45η Επέτειο του Πολυτεχνείου», θα ισχύσουν στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλ. Κάνιγγος, από την Πέμπτη 15/11/2018 έως την Παρασκευή 16/11/2018.

Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, οι κυκλοφοριακές αυτές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν και το Σάββατο 17/11/2018, κατά την ημέρα της πορείας, οπότε θα επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες.

Επίσης, τροποποιήσεις θα πραγματοποιηθούν και στα δρομολόγια και στις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία – τρόλεϊ), σύμφωνα με απόφασης που ήραν οι «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.».

Σημειώνεται, ότι από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!