Ποιες είναι οι αντρικές συμπεριφορές στο σεξ και ποια η σημασία τους


Οι πιο συνηθισμένες συμπεριφορές των αντρών πριν και μετά το σεξ 

Μέσα σε όλες τις διαφορές που έχουν τα δύο φύλα, αναμενόμενο ήταν να έχουν και στο σεξ. Τόσο στον τρόπο που το βιώνει ένας άντρας αλλά και στον τρόπο που το εκφράζει και φαίνεται να το χρησιμοποιεί. Υπάρχουν θεωρίες που προσπαθούν να κατανοήσουν αυτή την απόσταση – κάποιες φορές με στόχο να την μικρύνουν.

Παρακάτω θα βρεις τις πιο συνηθισμένες συμπεριφορές που έχουν οι άντρες κατά την διάρκεια αλλά και μετά το σεξ, μαζί με την εξήγησή τους.

  • Με θέλει μόνο για σεξ

Ορισμένοι άντρες, φαίνεται να δίνουν πολύ προσοχή στο σεξ καθώς αναφέρονται σε αυτό συχνά και δίνουν μεγάλη βάση σε ότι έχει να κάνει με αυτό. Και αυτοί είναι πολλοί. Αλλά δεν σημαίνει πως είναι το μόνο που θέλουν, αλλά σίγουρα είναι αυτό που ξέρουν να εκφράζουν πιο άνετα και πιο άμεσα. Για αυτό και είναι κάτι στο οποίο δίνουν τόση έμφαση.

  • Στο σεξ μεταμορφώνεται

Ο σκληρός που γίνεται τρυφερός, ο γλυκός που γίνεται ωμός – είναι σενάρια που συμβαίνουν τόσο συχνά που έχουμε καταλήξει πως είναι το αναμενόμενο. Συνήθως, εκτός σεξ επιλέγουμε μία συμπεριφορά που μας εξυπηρετεί (συναισθηματικά και συμπεριφορικά) αλλά την ώρα του σεξ δεν έχουμε την δυνατότητα να έχουμε τόσο τον έλεγχο στις πιο αυθόρμητες σκέψεις και αντιδράσεις μας. Συνεπώς, πάνω στο σεξ βλέπουμε την πιο ειλικρινή και λιγότερο πιεσμένη και καθωσπρέπει πλευρά του άλλου.

  • Τον ενδιαφέρει μόνο η δική του ικανοποίηση

Γίνεται πολύς λόγος για τον γυναικείο οργασμό, την προσποίηση του αλλά και την δυσκολία που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες. Αυτό είναι αρκετό για να αποθηκευτεί στον αντρικό εγκέφαλο ως μία δύσκολη πίστα. Όσο και αν η γυναικεία κορύφωση αποτελεί αφροδισιακό για τους άντρες, δεν είναι λίγες οι φορές που είτε λόγο αμηχανίας είτε λόγω απόστασης από την σύντροφο, δεν εμμένουν αρκετά ώστε να καταφέρει και εκείνη να έχει οργασμό. Για να καταλάβεις αν ενδιαφέρεται πραγματικά ή αν όντως δεν τον απασχολεί, μπορείς να κάνεις μία ανοιχτή συζήτηση όπου θα αναφέρεις τόσο την επιθυμία σου να έχεις οργασμό όσο και την δυσκολία που σου δημιουργεί η στάση του.

  • Το σεξ ως μέσο εκτόνωσης

Καθώς, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το σεξ είναι κάτι που είναι και άμεσο αλλά και απελευθερωτικό για τον άντρα, πρόκειται συχνά να είναι και μία διαδικασία που προτιμά για να εκτονώνεται. Το άγχος, η πίεση, η στεναχώρια, μπορεί να είναι συναισθήματα που θα τα μετουσιώσει σε ερωτική ορμή και να μεταφραστούν σε έντονη σεξουαλική επιθυμία. Αυτό εξηγείται και μέσα από την δυσκολία που πολλοί άντρες αντιμετωπίζουν αναφορικά με την συναισθηματική τους έκφρασης – μία δεξιότητα που δεν έχουν αναπτύξει επαρκώς.

  • Μετά το σεξ κοιμάται/φεύγει/πάει στο μπάνιο/πιάνει το κινητό

Η σεξουαλική επαφή, λόγω αυτής καθ’αυτής της επαφής, μπορεί να κάνει τον άντρα να νιώσει πως έχει αφεθεί παραπάνω από όσο υπολόγιζε, πως έχει πλησίασε πολύ. Για αυτό μετά μπορεί να έχει ανάγκη λίγη απόσταση. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως θέλει απόσταση και από την σύντροφό του. Αντιθέτως όμως, οι ορμονικές αλλαγές που πραγματοποιούνται μετά το σεξ, στις γυναίκες αυξάνουν την ανάγκη για εγγύτητα και συναισθηματική επαφή. Η απόσταση μπορεί να είναι μεγάλη για αυτό χρειάζεται υπομονή αλλά και κατανόηση – και από τις δύο πλευρές.

Κάθε άντρας, όπως και κάθε γυναίκα, μπορεί να δρα διαφορετικά, ακόμη και να έχει άλλη συμπεριφορά με κάθε σύντροφό του. Για αυτό το σημαντικό δεν είναι να βρούμε τα λάθη και τα κακώς κείμενα αλλά να καταλάβουμε τι χρειαζόμαστε από εκείνον και να το επικοινωνήσουμε με στόχο να δούμε και αν τελικά επικοινωνούμε αρμονικά.

*Aπό την Αγγελική Τζάνου, BSc Ψυχολογία – MSc Ψυχολογία Υγείας, Γνωσιακή- Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία – Sex Therapy
enpsycho.gr
tzanou@enpsycho.gr

 Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα μα

The post Ποιες είναι οι αντρικές συμπεριφορές στο σεξ και ποια η σημασία τους appeared first on JoyTV.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!