Ποια σεξουαλική συμπεριφορά αποτελεί δείκτη απιστίας


Σε περίπτωση που αναρωτιέστε αν ο/η σύντροφός σας ετοιμάζεται να σας…απατήσει δεν έχετε παρά να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στη σεξουαλική του/της συμπεριφορά, καθώς αυτή αποτελεί έναν αξιόπιστο δείκτη για τον κίνδυνο απιστίας.

Σύμφωνα με παλαιότερη έρευνα του Πανεπιστήμιου της Βόρειας Καρολίνας, τα στοιχεία εκείνα που καθιστούν κάποιον «ύποπτο» για απιστία είναι η σεξουαλική εκμετάλλευση, η σεξουαλική κυριαρχία, η έλλειψη σεξουαλικής ενσυναίσθησης-κατανόησης και το αίσθημα μεγαλείου ως προς τις σεξουαλικές επιδόσεις. Τι σημαίνει το καθένα από αυτά;

Η σεξουαλική εκμετάλλευση αναφέρεται στο «αν μπορώ εύκολα να πείσω τον/την σύντροφό μου να κάνει αυτό που θέλω στο κρεβάτι». Η σεξουαλική κυριαρχία σημαίνει ότι «αξίζω να κάνω σεξ όποτε θέλω εγώ». Η έλλειψη σεξουαλικής ενσυναίσθησης σχετίζεται με το ότι «δεν με αφορά τι νιώθει ο/η σύντροφός μου κατά τη διάρκεια του σεξ» και το αίσθημα μεγαλείου αφορά στο ότι «θεωρώ τον εαυτό μου δώρο για το άλλο φύλο».

Στην έρευνα συμμετείχαν 123 ζευγάρια τα οποία απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικές με τα παραπάνω. Διαπιστώθηκε ότι όσο πιο έντονα ήταν τα παραπάνω χαρακτηριστικά σε κάποιους από τους συμμετέχοντες τόσο περισσότερες ήταν και οι πιθανότητες απιστίας.

Πηγή: altsantiri.gr



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!