Ποια είναι η μεγαλύτερη… διαφωνία ενός ζευγαριού σε θέματα σεξ!


Η απάντηση δεν έχει να κάνει με το αν είναι καλύτερο το σεξ το πρωί σε σχέση με τη νύχτα, ή οτιδήποτε έχει να κάνει με ερωτικά παιχνίδια. Όχι, το κύριο πράγμα επάνω στο οποίο διαφωνούν οι άνδρες με τις γυναίκες είναι για το αν και πότε είναι “αποδεκτό” το… πορνό!

Μια νέα δημοσκόπηση εξέτασε τον τρόπο με τον οποίο άνδρες και γυναίκες διαφέρουν στο τι θεωρούν ως ηθικά αποδεκτό, από το σεξ πριν τον γάμο μέχρι και την έννοια της πολυγαμίας.

Αποδεικνύεται ότι η μεγαλύτερη διαφορά στο πώς κρίνουν τα δύο φύλα θέματα που αφορούν το σεξ έγκειται στο πώς οι άνδρες και οι γυναίκες βλέπουν πορνό. Ενώ το 43% των ανδρών θεωρούν το πορνογραφικό περιεχόμενο (περιοδικά, ταινίες, ιστοσελίδες, αγοραίος έρωτας κλπ) ηθικά αποδεκτό, μόνο το 25% των γυναικών συμφωνεί μαζί τους.

Πρόκειται για ένα… χάσμα που παραμένει σταθερό τα τελευταία αρκετά χρόνια (ο αριθμός των ανδρών που πιστεύουν ότι το πορνό είναι αποδεκτό είναι περίπου διπλάσιος του αντίστοιχου αριθμού των γυναικών), αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι γυναίκες δεν παρακολουθούν πορνό. Στην πραγματικότητα, πολλές γυναίκες παρακολουθούν υλικό πορνογραφικού περιεχομένου, αλλά το είδος των πραγμάτων που επιλέγουν είναι διαφορετικό.

Η δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι το 12% ανδρών πιστεύει ότι το να έχει μιαεξωσυζυγική “περιπέτεια” ήταν ηθικά αποδεκτό, ενώ μόνο το 5% των γυναικών σκέφτεται με τον ίδιο τρόπο.

Όσον αφορά την πολυγαμία, το 20% των ανδρών θεωρεί ότι είναι αποδεκτή, ενώ μόνο το 13% συμφωνεί (και) με αυτό.

Είναι ενδιαφέρον ότι, οι γυναίκες αποδείχτηκε ότι είναι πιο πιθανό να θεωρήσουν μια ομοφυλοφιλική σχέση ως ηθικά αποδεκτή (66%) από ό,τι οι άνδρες (59%).

Το ίδιο ισχύει και για το διαζύγιο, όπου μέχρι το 75% των γυναικών είπε ότι είναι ηθικά αποδεκτό, σε σύγκριση με 67% εκατό των ανδρών.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε με τη συλλογή στοιχείων από τηλεφωνικές συνεντεύξεις τον Μάιο που μας πέρασε. Οι ερευνητές ρώτησαν συνολικά 1.024 άτομα από όλες τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ.

Πηγή: iatropedia.gr

 



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!