Πλάθιντο Ντομίνγκο: Κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση εκμετάλλευσης ανηλίκων


Σε ένα νέο σκάνδαλο εμπλέκεται το όνομα του μεγάλου αστέρα της όπερας, Πλάθιντο Ντομίνγκο, καθώς, μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση, ο τενόρος φέρεται να συνδέεται με μια οργάνωση της Αργεντινής, η οποία αποτελούσε «βιτρίνα» για την σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.

Την περασμένη εβδομάδα, η αστυνομία πραγματοποίησε 50 εφόδους κατά της ομάδας BA, η οποία λειτουργούσε στο Μπουένος Άιρες με την επωνυμία Buenos Aires Yoga School, και συνελήφθησαν 19 άτομα.

Κανάλια της Λατινικής Αμερικής έχουν έκτοτε δημοσιεύσει αποσπάσματα συνομιλιών μελών του κυκλώματος με έναν άνδρα, η φωνή του οποίου μοιάζει με αυτήν του Ντομίνγκο. Οι ημερομηνίες των συνομιλιών δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστές.

 Σημειώνεται πως, από το 2019, περισσότερες από 20 γυναίκες έχουν εμφανιστεί δημοσίως με ισχυρισμούς περί ανάρμοστης συμπεριφοράς κατά του Ντομίνγκο. Ως αποτέλεσμα, η Μητροπολική Όπερα της Νέας Υόρκης έλυσε την συνεργασία της με τον μουσικό, ενώ ο ίδιος παραιτήθηκε από την θέση του γενικού Διευθυντή της Όπερας του Λος Άντζελες στην Καλιφόρνια.

 Μια έρευνα που διενήργησε το 2020 η Αμερικανική Ένωση Καλλιτεχνών Μουσικών (AGMA) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Ντομίνγκο, 81 ετών, επέδειξε ανάρμοστη συμπεριφορά σε γυναίκες καλλιτέχνιδες. Στο πλαίσιο της έρευνας αυτής κατέθεσαν πάνω από 35 τραγουδίστριες, χορεύτριες, μουσικοί, καθηγήτριες φωνητικής και τεχνικοί σκηνής, οι οποίες είτε είχαν υπάρξει μάρτυρες, είτε είχαν βιώσει οι ίδιες ανάρμοστη συμπεριφορά από μεριάς του καλλιτέχνη.

Μετά τις αποκαλύψεις, ο Ντομίνγκο είχε εκδώσει μια ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι σεβόταν την απόφαση των γυναικών να μιλήσουν ανοιχτά και ότι «λυπόταν πραγματικά για τον πόνο που τους προκάλεσε».

Σε ξεχωριστή δική της έρευνα, η Όπερα του Λος Άντζελες είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δέκα από τις κατηγορίες σε βάρος του τενόρου ήταν «αξιόπιστες». Καμία από τις υποθέσεις δεν έχει φτάσει στο δικαστήριο.

 Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «El Mundo», ο ίδιος ο Ντομίνγκο είπε ότι ποτέ δεν παρενόχλησε κανέναν και ότι αισθάνεται πως τον καταδίκασαν στο «δικαστήριο της κοινής γνώμης», επειδή δεν μίλησε ανοιχτά.

«Το βασικό λάθος που έκανα ήταν ότι παρέμεινα σιωπηλός για τόσο πολύ καιρό», δήλωσε ο μουσικός. «Δεν μου αρέσουν οι διενέξεις. Γι’ αυτό έκανα στην άκρη και δεν είπα την άποψή μου, ενώ παρακολουθούσα πώς, σε μια στιγμή, διαγράφηκαν χρόνια δουλειάς και προσπαθειών». Σύμφωνα με τον Ντομίνγκο, η έρευνα της AGMA ήταν «μεροληπτική» και δεν περιελάμβανε συγκεκριμένα γεγονότα.

etypos.gr

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!