Πλάθιντο Ντομίνγκο: Η γνωριμία με τη Μαρία Κάλλας και ο λόγος που δεν εμφανίστηκαν ποτέ μαζί


Μια συνέντευξη διαφορετική παραχώρησε ο ζωντανός θρύλος της όπερας Placido Domingo στην Εύη Φραγκάκη και το Action 24.

Ο σημαντικότερος τενόρος της εποχής μας, ο οποίος έχει χαράξει μία σπουδαία πορεία στη μουσική για περισσότερο από μισό αιώνα, λίγες ημέρες προτού ανέβει στη σκηνή στην εμβληματική Μονή Τοπλού στη Σητεία την περασμένη Κυριακή, μίλησε με νοσταλγία στην Εύη Φραγκάκη για τα παιδικά του χρόνια και την πρώτη του επαφή με τη μουσική.

Ο 82χρονος Placido Domingo αφηγήθηκε την εμπειρία του ως ένας από τους Τρεις Τενόρους, και πώς, μαζί με τον Luciano Pavarotti και τον Jose Carreras, έκαναν διάσημη την όπερα μέσα σε μια νύχτα, καθηλώνοντας με τις ερμηνείες τους ένα τηλεοπτικό κοινό 800 εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως.

Σε ερώτηση της Εύης Φραγκάκη για την επαφή του με την Ελληνίδα Ντίβα της όπερας, Μαρία Κάλλας, ο θρυλικός τενόρος Placido Domingo περιέγραψε τη σχέση τους, αποκάλυψε γιατί δεν τραγουδήσαν μαζί επί σκηνής και ποια ήταν η συμβουλή της, την οποία εκείνος, ωστόσο, δεν ακολουθήσε ποτέ.

Ο Placido Domingo, που μαγεύει με την αντηχητική φωνή του και την ανεπανάληπτη σκηνική του παρουσία ολόκληρη την υφήλιο για περισσότερα από 60 χρόνια, αποκάλυψε στην Εύη Φραγκάκη, πως ως νέος, ονειρευόταν να μοιάσει στον Ενρίκο Καρούζο, το παγκόσμιο φαινόμενο της μουσικής στα τέλη του 19ου αιώνα. Έσπασε, όμως, ο ίδιος τελικά πολλά παγκόσμια ρεκόρ, καθώς έχει γραφτεί στην ιστορία για τα 101 encore, τα οποία έχει δεχθεί σε μια μόνο συναυλία από τα ακατάπαυστα χειροκροτήματα του κοινού, που τον έφερναν πίσω στη σκηνή 101 φορές, για να μη σταματήσει να τραγουδά.

Δες παρακάτω τη συνέντευξη:

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!