Πειραιάς: Οι συνδικαλιστές ζητούσαν ενίσχυση του Α’ Λιμενικού Τμήματος από το 2022 – Αποκαλυπτικό έγγραφο του enikos.gr


Την άμεση ενίσχυση του Α’ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιώς είχε ζητήσει από τον Νοέμβριο του 2022 η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Αττικής, Πειραιά & Νήσων (ΕΠΛΣΑΠΝ), όπως αποκαλύπτεται από το έγγραφο που παρουσιάζει το enikos.gr.

Στο έγγραφο, οι συνδικαλιστές τόνιζαν ότι «η υπάρχουσα σύνθεση του Α’ Λιμενικού Τμήματος Κ.Λ. Πειραιώς είναι 40 άτομα, ενώ η οργανική του σύνθεση προβλέπει να έχει 70 στελέχη» και συμπλήρωναν πως «η εν λόγω κατάσταση δημιουργεί δυσχέρεια στην εύρυθμη λειτουργία της 24ης κάλυψης των υπηρεσιών».

Η επισήμανση αυτή, πριν από σχεδόν έναν χρόνο, αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον μετά τα όσα συνέβησαν στο λιμάνι του Πειραιά και την εγκληματική ενέργεια σε βάρος του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη, ο οποίος έχασε την ζωή του, αφού μέλη του πληρώματος του Blue Horizon τον έσπρωξαν από τον καταπέλτη, με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα και να πνιγεί.

Υπενθυμίζεται ότι από το πόρισμα της ΕΔΕ που είχε διατάξει ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, προέκυψαν ευθύνες για τέσσερα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, όπως επισημάνθηκε σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το Υπουργείο Ναυτιλίας. Με εντολή του Υπουργού, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, καρατομήθηκαν ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά και ο Διοικητής του Α’ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου, ενώ παραπέμπονται σε άμεσο πειθαρχικό έλεγχο τα τέσσερα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για τους οποίους προκύπτουν ευθύνες σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΔΕ.

 Τι αναφέρει το έγγραφο της ΕΠΛΣΑΠΝ

«Η υπάρχουσα σύνθεση του Α’ Λιμενικού Τμήματος Κ.Λ. Πειραιώς είναι 40 άτομα, ενώ η οργανική του σύνθεση προβλέπει να έχει 70 στελέχη εκ των οποίων μόνο 7 στελέχη υπηρετούν στο 8ο Λ/Φ Αργοσαρωνικού και άλλα 7 στελέχη στο 10ο Λ/Φ Ξαβερίου.

Η εν λόγω κατάσταση δημιουργεί δυσχέρεια στην εύρυθμη λειτουργία της 24ης κάλυψης των υπηρεσιών καθώς και στην παροχή οφειλόμενων αδειών παρελθόντων ετών στα στελέχη ΛΣ-ΕΛΑΚΤ.

Ως ΕΠΛΣΑΠΝ ζητάμε την άμεση ενίσχυση μίας νευραλγικής υπηρεσίας του Κέντρου, που υποδέχεται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους πάνω από πέντε εκατομμύρια πολιτών στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας», επισημαίνεται αναλυτικά στο έγγραφο της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Αττικής, Πειραιά & Νήσων.

Δείτε το έγγραφο:

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!