Πείτε μου πού είναι τα κόκαλα του παιδιού μου – Η σπαρακτική κραυγή της τραγικής μητέρας


Για ακόμη μία φορά βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τους κατηγορουμένους για τη δολοφονία του 26χρονου γιου της η χαροκαμένη μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου, Βαρβάρα Θεοδωράκη, που εξακολουθεί να αναζητά τη σορό του παιδιού της έξι χρόνια μετά τη μυστηριώδη εξαφάνισή του.

Στη φορτισμένη ατμόσφαιρα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας, όπου άρχισε η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την απαγωγή και τη δολοφονία του άτυχου νέου τον Αύγουστο του 2012, η μητέρα ζήτησε με δάκρυα στα μάτια να μάθει επιτέλους την αλήθεια για το τι συνέβη στον Μάριο. «Να μου πείτε, σας παρακαλώ, πού βρίσκονται τα κόκαλα του παιδιού μου, να πηγαίνω να του μιλάω» παρακάλεσε τους δικαστές κλαίγοντας σπαρακτικά, ενώ και η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε από την πρώτη στιγμή από τους κατηγορουμένους να αποκαλύψουν την αλήθεια.

«Ακολουθήσατε μια γραμμή στο πρωτόδικο δικαστήριο και ήταν καταδικαστική. Εχετε άλλη μια ευκαιρία να μιλήσετε, ίσως είναι η τελευταία. Η αλήθεια είναι πάντα λυτρωτική για όλους» είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος.

«Το παιδί μου το δολοφόνησε με τα ίδια του τα χέρια… Είχα δύο οχιές μέσα στο σπίτι μου και έσκαψαν τον λάκκο του παιδιού μου. Φάγανε το παιδάκι μου, δολοφόνοι, αλήτες» ξέσπασε στην κατάθεσή της η τραγική μητέρα, ενώ αντικρίζοντας στο εδώλιο τον 73χρονο καταδικασμένο ως «εγκέφαλο» του εγκλήματος, έστρεψε το πρόσωπό της στην άλλη πλευρά.

«Δεν θέλω να βλέπω τον αλήτη, τον φονιά… Εγώ φταίω για όλα. Του είχα πει τα πάντα για την περιουσία μας» τόνισε.

Σε μια κατάθεση «ποταμό» στην κατάμεστη από συγγενείς και φίλους αίθουσα του δικαστηρίου, η μάρτυρας αναφέρθηκε στην απαγωγή και στις στενές φιλικές σχέσεις και στην εμπιστοσύνη που είχε στον 73χρονο κατηγορούμενο και τη σύζυγό του.

«Στον μόνο που είχα εμπιστοσύνη ήταν ο δολοφόνος. Θεωρούσα ότι έχω ειδοποιήσει την Αστυνομία ειδοποιώντας τον δολοφόνο» είπε και περιέγραψε τις αγωνιώδεις προσπάθειές της να συγκεντρώσει το ποσό των 620.000 ευρώ που ζητούσαν οι απαγωγείς.

Κλαίγοντας, η γυναίκα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο γιος της δολοφονήθηκε από την πρώτη ημέρα και επικαλέστηκε τα αιματοβαμμένα ίχνη του Μάριου που εντόπισε η έρευνα μέσα στο αυτοκίνητό του.

«Πιστεύω ότι έβαλαν το παιδί μου νεκρό στο πορτμπαγκάζ. Ζητούσα να του μιλήσω και μου έλεγαν “είναι μακριά”» ανέφερε. Ο Μάριος Παπαγεωργίου εξαφανίστηκε στις 9 Αυγούστου του 2012, όταν αναχώρησε με το αυτοκίνητό του για το Αίγιο από το Διακοπτό Αχαΐας, όπου βρισκόταν με τη μητέρα του για διακοπές. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε καταδικάσει τον 73χρονο φίλο της οικογένειας σε ισόβια κάθειρξη και 23 χρόνια, και τη σύζυγό του σε κάθειρξη 18 ετών, ενώ επέβαλε ποινές κάθειρξης δύο έως έξι ετών σε ακόμα τέσσερις εμπλεκομένους στην υπόθεση.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!