Ο Παύλος Χαϊκάλης, που πέρασε για αρκετά χρόνια από το στίβο της πολιτικής, αναφέρθηκε σε όσα βίωσε αλλά και εάν θα ασχολιόταν ξανά με τον χώρο αυτό.

«Υπήρχε κόσμος που μου έλεγε πως είναι λάθος που μπήκα στην πολιτική. Από τη μία, κατανοώ γιατί το λένε. Αυτό που αποκόμισα όμως ήταν ένα τεράστιο όφελος για μένα, γιατί μπορώ να ξέρω πώς κινείται ένα ολόκληρο σύστημα. Κάποιοι βέβαια δεν μπορούν να το καταλάβουν. Είναι αυτοί που λένε “είναι βρόμικη η πολιτική”. Ωραία, ρε παιδιά, είναι βρόμικη. Το έχουμε αποδεχτεί και κανείς δεν μπαίνει να την καθαρίσει. Και όταν κάποιος πάει να την καθαρίσει –με σωστό ή λάθος τρόπο–, το καταδικάζουν. Δεν γίνεται έτσι», εξηγεί ο ηθοποιός μιλώντας στο People.

Πλέον δεν θα ήθελε να κατέβει ξανά σε εκλογές. «Μετά την πολιτική κάποιοι άνθρωποι με μίσησαν, με έβλεπαν ως το αντίπαλον δέος. Το δέχομαι. Μέσα μου πάντως είχα πάντοτε το συμφέρον της χώρας, των ανθρώπων. Είχα πάντοτε μέσα μου το αίσθημα της πολιτικής δικαιοσύνης. Βλέπω πως κάποιοι κατάλαβαν τον πόλεμο που μου ασκήθηκε, κάποιοι άλλοι όχι και μπορεί να λένε “είναι άχρηστος”. Δεκτό κι αυτό. Όταν θες να διαβάλλεις κάποιον, είναι πολύ εύκολο. Δεν μένω εκεί, γιατί η σχέση μου με τον κόσμο δεν έχει αλλάξει και προσπαθώ πάντοτε να βελτιώνομαι. Ο καθένας μπορεί να έχει τη δική του θεώρηση, όπως κι εγώ παλεύω να έχω τη δική μου θεώρηση, να αποδείξω πως δεν ήμουν λάθος. Μακάρι αυτό να το κάνουν και οι άλλοι».

Πηγή: People