Πάσχα 2020 σε ταράτσες και μπαλκόνια! Άδειοι οι δρόμοι. Βίντεο


 Το φετινό Πάσχα είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Το σούβλισμα του οβελία μπορεί φέτος να μην είχε άρωμα χωριού με αποτέλεσμα οι ταράτσες δεκάδων πολυκατοικιών ανά την επικράτεια να μετατραπούν σε υπαίθριες ψησταριές.

Βέβαια το ψήσιμο το οβελία έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, και με την πολύτιμη συμβολή του καλού καιρού.
Στο μεταξύ η εικόνα που παρουσιάζει από το πρωί η εικόνα της Αθήνας είναι αυτή της έρημης πόλης.«Βλέπουμε μια άδεια Αθήνα. Μόνο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κινούνται» τόνισε νωρίτερα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

έβαια υπήρχαν και εκείνοι που επέλεξαν να ψήσουν τον οβελία στον φούρνο τους αλλά και εκείνοι που τον έστειλαν για ψήσιμο σε αρτοποιεία. Ακόμη υπήρξαν ταβέρνες που δεν προλάβαιναν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους, καθώς οι παραγγελίες ήταν εκατοντάδες και δεν ήταν σε θέση να τις βγάλουν εις πέρας.

Ανταλλαγή ευχών μέσω βιντεοκλήσης

Την ίδια ώρα η ανταλλαγή των ευχών φέτος ήταν διαφορετική και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον κορονοϊό. Έτσι λοιπόν υπήρξαν παππούδες που έστειλαν τις ευχές τους στα παιδιά και τα εγγόνια τους μέσω βιντεοκλήσης και άλλοι που αντάλλαξαν ευχές τηρώντας αποστάσεις.

Πάσχα με ψησταριά στο μπαλκόνι για την οικογένεια του Κυριάκου Μητσοτάκη

Έρημη πόλη η Αθήνα – Συγκλονιστικές εικόνες από drone

Πιο άδεια από ποτέ ήταν ανήμερα του Πάσχα η Αθήνα. Όπως φαίνεται και στο βίντεο του Open TV η εικόνα από το drone του Ανοιχτού Καναλιού μιλάει από μόνη της. Συγκεκριμένα φαίνεται η άδεια πλατεία Ομονοίας, ενώ αντίστοιχη εικόνα επικρατούσε και στο Δαχτυλίδι στο Μαρούσι. Εκτός από ελάχιστο οχήματα που κινούνταν στους δρόμους υπήρχαν στιγμές που επικρατούσε σιγή και δεν παρατηρούνταν καμία κίνηση αυτοκινήτου ή μοτοσυκλέτας. Αντίστοιχη εικόνα επικρατούσε κατά τη διάρκεια της ημέρας και στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας. Είναι ενδεικτικό ότι από τη Μεγάλη Παρασκευή μέχρι και σήμερα, από τις Εθνικές Οδούς Αθηνών – Λαμίας και Αθηνών – Κορίνθου πέρασαν μόλις 30.806 οχήματα ενώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι πέρασαν 272.548 οχήματα.

 Πάσχα: Δεκάδες πρόστιμα για μετακίνηση προς εξοχικά και φιλικά σπίτια

 

Στην ιστορία η φετινή Ανάσταση

Η φετινή Ανάσταση θα μείνει στην ιστορία εξαιτίας του κορονοϊού. Παρά το γεγονός ότι οι Εκκλησίες ήταν κλειστές για τους πιστούς αμέσως μετά τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου δεκάδες βεγγαλικά φώτισαν τον ελληνικό ουρανό. Όσο για το φιλί της αγάπης; Αυτό δόθηκε σε ταράτσες και μπαλκόνια. Στην Πεύκη ιερείς τοποθέτησαν στα στασίδια μικρά κεράκια με το Άγιο Φως. Την ίδια ώρα drones πέταξαν πάνω από την πρωτεύουσα και κατέγραψαν συγκλονιστικές εικόνες με άδειους δρόμους, ενώ οι ψαλμωδίες “έσπασαν” τη βουβή πόλη. Στο μεταξύ σε ιερό ναό στη Χαλκίδα υπήρξαν πιστοί που βρέθηκαν έξω από την πόρτα του περιμένοντας το Άγιο Φως, ενώ στη Θεσσαλονίκη ιερέας μετέφερε στους άδειους δρόμους του χαρμόσυνο νέο της Ανάστασης του Θεανθρώπου.

Παράλληλα γιατροί και νοσηλευτές στο “Μαμάτσειο” νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης χτύπησαν τις καμπάνες περιμένοντας τη δική τους Ανάσταση. Στην Πρέβεζα άνδρες της ΔΙ.ΑΣ, έδωσαν το μήνυμα της Ανάστασης χτυπώντας τις κόρνες των μηχανών τους. Τέλος οι πυροσβέστες στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” έστειλαν το μήνυμα της Ανάστασης ανάβοντας τους φάρους των πυροσβεστικών οχημάτων.

Μόνο 52 παραβάσεις για μετακινήσεις εκτός τόπου κατοικίας ανήμερα του Πάσχα

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ

Παράλληλα συνεχίζονται οι αστυνομικοί έλεγχοι, καθώς επί ποδός βρίσκονται περίπου 5.000 αστυνομικοί, ενώ πάνω από τον αττικό ουρανό πετούν drones και ελικόπτερα για τον εντοπισμό τυχόν παραβάσεων από απείθαρχους συμπολίτες μας.



πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!