Πάσχα στην Αθήνα: 5 εκκλησίες για το βράδυ της Ανάστασης


Η πρωτεύουσα έχει τις δικές της ομορφιές. Αν η φετινή Ανάσταση σaς βρίσκει στο κέντρο της πόλης, μπορείτε να ανακαλύψετε ναούς με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική ή ιστορία, σε υπέροχες τοποθεσίες ή καλά κρυμμένες μέσα στην πόλη. Παρακάτω παρουσιάζονται πέντε εκκλησίες που αποτελούν μια όμορφη επιλογή για να επισκεφθείτε απόψε.

1. Άγιος Γεώργιος στον Λυκαβηττό

Λίγα μόλις μέτρα από το μετρό του Ευαγγελισμού, θα νομίζετε ότι βρίσκεστε σε κάποιοι νησί, αν επισκεφτείτε το γραφικό ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου, με θέα όλη την πόλη. Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στην συγκεκριμένη ενορία το θέαμα με τα δεκάδες πυροτεχνήματα που κάνουν τον ουρανό να κοκκινίζει είναι μοναδικό.

2. Αγία Φωτεινή στους Στύλους του Ολυμπίου Διός

Το εκκλησάκι της Αγίας Φωτεινής έχει θέα τον ιερό βράχο της Ακρόπολης και τον ναό του Ολυμπίου Διός. Συνήθως δεν έχει αρκετό κόσμο. Το εκκλησάκι αυτό είναι χτισμένο στα ερείπια του αρχαίου ιερού της Εκάτης, δίπλα στο ιερό του Πανός.

3. Άγιος Δημήτριος Λουμπαρδιάρης

Στους πρόποδες του Φιλοπάππου, βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Δημητρίου Λουμπαρδιάρη, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες χτίστηκε κατά την Τουρκοκρατία. Η τοποθεσία σε συνδυασμό με την θέα και την μυστηριακή ατμόσφαιρα, συνθέτουν μια μοναδική εμπειρία που αξίζει να ζήσετε το βράδυ της Ανάστασης.

4. Μετόχι του Πανάγιου Τάφου στην Πλάκα

Βρίσκεται σε μια από τις ομορφότερες και πιο γραφικές συνοικίες του κέντρου, στην οδό Ερεχθέως και μάλιστα το Άγιο Φως φτάνει πρώτα εκεί από τα Ιεροσόλυμα, λίγο πριν πάρει το δρόμο του για τη Μητρόπολη. Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο πιο πέρα, στα Αναφιώτικα, βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην Πλάκα μεταξύ των οδών Πρυτανείου και Επιμάρχου. Η ιστορική της καμπάνα, που εκτίθεται στον πρόναο της εκκλησίας, είναι η πρώτη που χτύπησε το 1833 μετά από την απελευθέρωση της χώρας από τον τουρκικό ζυγό.

5. Ιερά Μητρόπολη Αθηνών

Στην καρδιά της πόλης, στην οδό Μητροπόλεως, δεσπόζει ο καθεδρικός ναός της πόλης, που είναι αφιερωμένος στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και αποτελεί ένα από τα πρώτα μεγάλα μνημεία της Αθήνας ως πρωτεύουσα. Χτίστηκε το 1862. Η Ανάσταση στη Μητρόπολη Αθηνών γίνεται με τη συμμετοχή της φιλαρμονικής του δήμου.

Πηγή: tromaktiko.gr

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!