Ο Σάββας Πούμπουρας μιλά για όλα: οι φάρσες, η σκληρή κριτική, οι άνθρωποι που δεν θα τρομαζε ποτέ


Ύστερα από έναν χρόνο «αγρανάπαυσης» στον ΑΝΤ1, επέστρεψε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες στις 10 Ιανουαρίου. Είχε προηγηθεί η παρουσίαση του δεύτερου κύκλου του Nomads στη Μαδαγασκάρη, που ολοκληρώθηκε
στις 22 Δεκεμβρίου 2018. Αυτοί οι σχεδόν δεκατρείς μήνες, όμως, ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητικοί για τον Σάββα Πούμπουρα.

«Όντως, για έναν χρόνο περίπου ήμουν εκτός. Ήθελα να κάνω κάτι το οποίο να έχει καιρό να γίνει. Οι φάρσες ήταν πάντα στο μυαλό μου, οπότε σε συνεννόηση με τα στελέχη του ΑΝΤ1 αποφασίσαμε να κάνουμε ένα δικό μας project, το Best Friend’s Fear. Ο ΑΝΤ1 σε συνεργασία με την Propagate έχτισε πάνω στον πετυχημένο project Scare Tactics. Tο εξελίξαμε με πολλές ακόμα ιδέες που είχαμε στο μυαλό μας. Οπότε το Best Friend’s Fear που βλέπετε στους δέκτες σας είναι αρκετά βήματα παρακάτω από το Scare Tactics» εξηγεί ο Σάββας.

«Δεν έχω κάνει ποτέ τηλεόραση απλώς για να υπάρχω σε αυτήν»

Το πρώτο επεισόδιο του Best Friend’s Fear προβλήθηκε δέκα μέρες μετά την Πρωτοχρονιά του 2020. Ουσιαστικά από το καλοκαίρι κιόλας ο Σάββας και η ομάδα παραγωγής προετοιμάζονταν με πυρετώδεις ρυθμούς προκειμένου να ξεκινήσουν τα γυρίσματα τον Σεπτέμβριο.

«Τα γυρίσματα ξεκίνησαν τον Σεπτέμβρη και ολοκληρώθηκαν στις 15 Δεκεμβρίου. Είναι η τέταρτη σεζόν που κάνω φάρσες και είναι κάτι που το γνωρίζω καλά. Εκτός από την πείρα στις φάρσες, είχα και την απεριόριστη στήριξη του ΑΝΤ1 στο project. Σαφώς και υπήρξαν και ορισμένες διαφωνίες με την παραγωγή για το πώς θα εξελιχθεί μια φάρσα, αλλά κατάφερα να περάσω το 90% όσων ζήτησα και είχαμε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα» λέει. Μέχρι στιγμής έχουμε δει αρκετά επεισόδια και αναρωτιέμαι ποια ήταν η φάρσα που τον δυσκόλεψε περισσότερο.

«Στο επεισόδιο με την Έλλη Κοκκίνου είχαμε συνεννοηθεί με την παραγωγή να κάνουμε ένα αρκετά δύσκολο νυχτερινό γύρισμα στη λίμνη Μπελέτσι στις παρυφές της Πάρνηθας. Οι συνθήκες ήταν εξαιρετικά ιδιαίτερες. Κάναμε δύο επεισόδια. Το πρώτο με την Έλλη Κοκκίνου έπαιξε, το δεύτερο δεν θα παίξει. Και δεν θα παίξει γιατί ήταν αρκετά τρομακτικό και ζήτησαν να μην προβληθεί. Οπότε το σεβάστηκα.

Σε αυτό το σημείο θέλω να τονίσω το εξής: Σε μια φάρσα δεν είναι απαραίτητο να γελάσουμε. Η φάρσα προκαλεί και άλλες αντιδράσεις, όπως ένα σφίξιμο στο στομάχι και πολλά ακόμα συναισθήματα». Διαπίστωσα ότι στο ΥouΤube σε ορισμένα από τα επεισόδια του Best Friend’s Fear υπάρχουν αρκετά σχόλια από κάτω, είτε θετικά είτε αρνητικά, ενώ κάποιοι υποστηρίζουν πως οι φάρσες που κάνει είναι στημένες. Ποια είναι η γνώμη του γι’ αυτό;

«Αν το concept ήταν στημένο, θα κάναμε μυθοπλασία. Ποτέ δεν θα επέλεγα μια τέτοιου είδους τακτική. Οι φάρσες για να είναι επιτυχημένες δεν πρέπει να είναι στημένες. Χάνεις το στοιχείο του αιφνιδιασμού. Θέλω σωστά πράγματα, αυθεντική ψυχαγωγία για τον τηλεθεατή! Και δεν έχω κάνει ποτέ τηλεόραση απλώς για να υπάρχω σε αυτήν. Αυτό είναι ξεκάθαρο και δεν το διαπραγματεύομαι» λέει με ειλικρίνεια.

«Είναι η πρώτη φορά που κάνω φάρσες και έχουμε τόσο μεγάλο ποσοστό επιτυχίας»

Μέσα σε αυτό το τρίμηνο που πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα προσπαθώ να σκεφτώ αν έγινε κάποια «στραβή» ή ακόμα και αν πήγε να δημιουργηθεί κάποιο σοβαρό περιστατικό ανάμεσα σε εκείνον και σε κάποιο από τα ανυποψίαστα θύματά του. «Εντάξει, σε μια φάρσα τα πάντα μπορεί να συμβούν. Υπήρξαν θύματα που στη φάρσα αντέδρασαν περίεργα. Αγρίεψαν, ακόμα και τσαμπουκαλεύτηκαν. Αλλά και πάλι, έμπαινα στον χώρο και το λύναμε γρήγορα. Αν με ρωτάς αν έγινε κάτι πιο σοβαρό, θα σου πω πως “Όχι, δεν υπήρξε κάποιο σοβαρό παρατράγουδο”.

Είναι η πρώτη φορά που κάνω φάρσες και έχουμε τόσο μεγάλο ποσοστό επιτυχίας. Τόσο στην εκπομπή Πλάκα Κάνεις όσο και στην Οικογένεια της Συμφοράς είχαμε πετάξει αρκετό υλικό που δεν ήταν αξιοποιήσιμο τηλεοπτικά. Μαθημένοι πλέον από φάρσες, είχαμε ελάχιστη φύρα. Αλλά ακόμα και όταν μας κατάλαβαν, όπως ο Κώστας Δόξας, που μας πήρε χαμπάρι, δεν είχαμε απολύτως κανένα πρόβλημα να προβάλουμε το συγκεκριμένο επεισόδιο και να δείξουμε την αποτυχία μας. Όλα είναι μέσα στο παιχνίδι.

Στις φάρσες δεν γίνεται να είναι όλα τέλεια. Βέβαια, υπάρχουν και κάποιες που είναι όντως top και θα προκαλέσουν αίσθηση. Ειδικά αυτή που έγινε στον beauty expert Σπύρο Σαμοΐλη θεωρώ πως είναι από τις καλύτερες του Best Friend’s Fear. Πρόκειται για μια φάρσα που την εμπνεύστηκα από την ταινία Μάτια Ερμητικά Κλειστά και θα τη δείτε μέσα στις επόμενες εβδομάδες» αποκαλύπτει στο People.

Όταν έγινε γνωστό πως ο Σάββας ξεκινάει γυρίσματα για φάρσες, πολλοί ήταν εκείνοι και εκείνες που κουμπώθηκαν και διαμήνυαν μέσω γνωστών στον παρουσιαστή πως δεν θα ήθελαν να μπουν στο στόχαστρό του. «Μολονότι έχουν ολοκληρωθεί τα γυρίσματα από τον Δεκέμβρη, πολλοί ήταν εκείνοι που πήραν εμένα αλλά και το κανάλι και ζήτησαν να μην τους κάνουμε φάρσα. Υπάρχουν τέτοια περιστατικά.

Η Καινούργιου μού έκανε πλάκα και με ένα insta story, κάνοντας χιούμορ, μου είπε πως θα μου κάνει μήνυση αν της κάνω φάρσα» λέει γελώντας. Μια και ανέφερε την Κατερίνα Καινούργιου, του υπενθυμίζω ένα απόσπασμα του Best Friend’s Fear που παρουσιάστηκε στην εκπομπή Ευτυχείτε!, με την παρουσιάστρια να λέει χαρακτηριστικά στον αέρα: «Στον ΑΝΤ1 πώς τα αφήνουν αυτά τα πράγματα;».

Πώς αντέδρασε άραγε μόλις το άκουσε; «Δεν καταφέρομαι εναντίον κανενός και κοιτάω πάντα να κάνω τη δουλειά μου. Από την άλλη, αντιλαμβάνομαι πως αυτές οι εκπομπές αναπαράγουν και σχολιάζουν ό,τι γίνεται σε άλλες εκπομπές. To να λέει κάποιος κάτι για ένα concept και γιατί ένα κανάλι δεν κάνει κάτι για το συγκεκριμένο concept δεν με αφορά. Με την ίδια λογική μπορούν όλοι να βγουν και να τους κρίνουν όλους.

Δεν θα μπω ποτέ στη διαδικασία να απαντήσω. Δεν χρωστάω εξήγηση σε κανέναν. Απλώς ακούω ευχάριστα τα σχόλια και γελάω. Τίποτα άλλο. Την Κατερίνα τη γνωρίζω πολλά χρόνια. Πάντα θα πούμε ένα “γεια” όταν συναντηθούμε. Αλλά να σου πω και κάτι; Πέρα από αυτό που είπε, έχει πει και πολλά θετικά για την εκπομπή και για φάρσες που της άρεσαν. Νομίζω πως η Κατερίνα είναι φαν της εκπομπής μας».

«Με την Αρετή ήμασταν πολλά χρόνια μαζί και όλα έγιναν πολύ συνειδητά»

Η εκπομπή Best Friend’s Fear θα ολοκληρωθεί τέλη Μαρτίου. «Στις φάρσες που κάνω προσπαθώ να γνωρίζω μια ιστορία που να αφορά τα θύματα αλλά και το στενό τους περιβάλλον. Υπήρξαν άτομα στα οποία απέφυγα να κάνω φάρσα, όπως η Σίσσυ Χρηστίδου, που ξέρω πως φοβάται πολύ με αυτά, αλλά και αρκετοί ακόμα που ήξερα από την αρχή πως ήταν δύσκολοι ως άνθρωποι και δεν θα έβγαζαν καθόλου υλικό.

Ένα ακόμα πρόσωπο που είχα σκεφτεί να κάνω φάρσα αλλά δεν το προχώρησα ήταν ο Νίκος Μουτσινάς. Ήξερα πως θα παρεξηγούνταν. Βρήκα αντίσταση απ’ τον κύκλο του. Το άφησα. Ο Νίκος δέχεται σάτιρα, τρόμαγμα όμως όχι» ξεκαθαρίζει. Θέλοντας να αντιστρέψω λίγο τους ρόλους, τον ρωτάω αν από θύτης έχει γίνει θύμα. Αν δηλαδή έχει γίνει μια καλοστημένη φάρσα με τελικό αποδέκτη εκείνον.

«Όχι, δεν μου έχουν κάνει φάρσα. Πλέον, είμαι τόσο πονηρεμένος που το πρώτο που θα σκεφτώ σε ένα περίεργο σκηνικό είναι πως μου την έχουν στημένη για να μου κάνουν φάρσα. Με σταματούν στον δρόμο και πολλές φορές μου λένε “Θα σου κάνουμε φάρσα και θα δεις τι έχεις να πάθεις”.

Με λίγα λόγια, πιστεύω πως είμαι αρκετά δύσκολο θύμα και καθόλου ευκολόπιστο». Παράλληλα με τα γυρίσματα του Best Friend’s Fear, ο Σάββας βίωνε και την απόλυτη ευτυχία, μια και η σύζυγός του, Αρετή Θεοχαρίδου, ήταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. «Όταν ξεκίνησα τα γυρίσματα, η Αρετή ήταν στον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης της. Θέλαμε πολύ να κάνουμε ένα παιδί, το προσπαθούσαμε και ήρθε.

Νομίζω πως είναι από τις πιο ωραίες περιόδους στη ζωή ενός ζευγαριού η εγκυμοσύνη της γυναίκας. Και η Αρετή είχε μια πολύ ευχάριστη εγκυμοσύνη, χωρίς δυσκολίες. Περάσαμε τέλεια. Πήρε μόλις οκτώ κιλά κατά τη διάρκεια της κύησης. Ήταν πολύ πειθαρχημένη, ειδικά στο κομμάτι της διατροφής, κι αυτό είναι κάτι που το ζηλεύω σε εκείνη, διότι εγώ στην εγκυμοσύνη της δεν σταμάτησα να τρώω» λέει γελώντας. Το μωράκι τους ήρθε στον κόσμο λίγο πριν από την αλλαγή του 2020. Ήταν άραγε μέσα στην αίθουσα τοκετού;

«Αν και πηγαίναμε για φυσιολογικό τοκετό, το έμβρυο τελευταία στιγμή γύρισε και κάναμε καισαρική. Μόλις, όμως, μου την έφεραν να τη δω και ήταν μέσα στο πιρεξάκι της, πάγωσα. Όταν μου την έδωσαν, είχα μαζέψει τα χέρια μου και ήμουν σε μια αμυντική στάση. Φοβόμουν να την κρατήσω, διότι αισθανόμουν πως ήταν πολύ εύθραυστη» παραδέχεται. Σε λίγες μέρες η κόρη του θα γίνει δύο μηνών. Πώς έχουν διαμορφώσει αυτοί οι δύο μήνες τη δική του ζωή;

«Ο ύπνος έχει περιοριστεί, ενώ έχει αλλάξει ο τρόπος που κινούμαι μέσα στο σπίτι. Προσπαθώ να είμαι όσο το δυνατόν πιο υποστηρικτικός και να βοηθάω την Αρετή σε οτιδήποτε χρειαστεί. Η πατρότητα σε βάζει σε μια διαδικασία ανάληψης ευθυνών για πράγματα τα οποία ούτε καν γνώριζες πως υπήρχαν πιο πριν.

Με την Αρετή ήμασταν πολλά χρόνια μαζί και όλα έγιναν πολύ συνειδητά. Πριν από την κόρη μας είχαμε χάσει ένα παιδί. Ξαφνικά, στον δεύτερο μήνα κύησης, σταμάτησε να χτυπάει η καρδούλα του. Ζοριστήκαμε, αλλά το ξεπεράσαμε. Πιστεύω πως ο άντρας πρέπει να λειτουργεί σαν να είναι η μητέρα της γυναίκας του. Έτσι το αντιλαμβάνομαι».

«Προς το παρόν, είμαι σε μια διαδικασία reset»

Αν και στους περισσότερους νέους γονείς αυξάνεται το αίσθημα του φόβου, στην περίπτωση του Σάββα ισχύει ακριβώς το αντίθετο. «Ξεκάθαρα όχι. Πιστεύω πως όταν φοβάσαι, προκαλείς να έρθουν στη ζωή σου πράγματα δυσάρεστα. Συνεχίζω να ζω τη ζωή μου κανονικά. Άλλο οι ευθύνες και άλλο οι φοβίες. Ως πατέρας κοιτάω να είμαι εκεί, να βοηθάω την Αρετή με το μωράκι μας, το άλλαγμά της, το μπάνιο της, αλλά και να την κοιμίζω όταν είμαι σπίτι.

Έχω πιάσει αρκετές φορές τον εαυτό μου να συγκινείται και να δακρύζει όταν είμαι έξω και μου στέλνει η Αρετή βίντεο με το μωρό». Δεδομένου πως έχει αρκετές επαγγελματικές υποχρεώσεις και λείπει συχνά από το σπίτι, κοιτάζει να γκρουπάρει τις δουλειές και τα ραντεβού του ώστε να είναι όσο το δυνατόν περισσότερες ώρες με το μωρό. «Αν και οι γονείς μας μένουν σχετικά κοντά, θέλουμε να έχουμε τον πλήρη έλεγχο και η παρουσία τους να είναι υποστηρικτική και όχι συνεχόμενη.

Προς το παρόν, τα καταφέρνουμε μόνοι μας με απειροελάχιστη βοήθεια από τους δικούς μας» εξομολογείται στο People. Ο Σάββας είναι ένας ευτυχισμένος πατέρας, αλλά παράλληλα και ένας σωστός επαγγελματίας, που θέλει να τα έχει όλα στην εντέλεια. «Πριν από λίγες μέρες τελειώσαμε το μοντάζ των τελευταίων επεισοδίων του Best Friend’s Fear και παραδώσαμε στο κανάλι τα επεισόδια».

Το συμβόλαιό του με τον ΑΝΤ1 λήγει τον προσεχή Σεπτέμβρη, ενώ οι προθέσεις τόσο του παρουσιαστή όσο και του καναλιού είναι η ανανέωση της συνεργασίας τους. «Είμαι στην τηλεόραση από το 2008 και το τελευταίο διάστημα βλέπω πως γίνονται ωραία πράγματα. Σαφώς και υπάρχουν πράγματα που δεν μου αρέσουν, αλλά δεν τα βλέπω. Ως επαγγελματίας, μπορώ να σου πω με βεβαιότητα ότι δεν θα παρουσίαζα μια πρωινή ή μεσημεριανή ψυχαγωγική εκπομπή.

Ξέρω τι θέλω, τι μου αρέσει και δεν θα έκανα στην τηλεόραση κάτι που δεν μου αρέσει μόνο και μόνο για τα χρήματα. Θέλω να κάνω πράγματα που μου αρέσουν και μόνο» ξεκαθαρίζει. Δεν πρόκειται να γίνει δεύτερος κύκλος με φάρσες τον Σεπτέμβριο. Όπως εξηγεί και ο ίδιος ο Σάββας: «Είναι πολύ κοντά για να γίνει τον Σεπτέμβριο. Θα πρέπει να περάσει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ώστε να επαναληφθεί και να γίνει και πάλι επιτυχία. Προς το παρόν, είμαι σε μια διαδικασία reset».

Τι θα ήθελε να κάνει στην τηλεόραση που δεν έχει κάνει ακόμα; «Θα μου άρεσε μια live εκπομπή. Στις ζωντανές εκπομπές δεν υπάρχουν ούτε μέτρα αλλά ούτε και εκπτώσεις και συγχωροχάρτια σε αυτά που θα πεις. Ό,τι γράφει δεν ξεγράφει. Επίσης, θεωρώ πως οι ζωντανές εκπομπές χτίζουν τους παρουσιαστές. Συνεπώς, θα ήθελα να κάνω μια ζωντανή εκπομπή, ένα show που θα είχε να κάνει με την ψυχαγωγία αλλά και με αυτό που λέμε “family television”. Τηλεόραση για να γελάσει ο κόσμος. Τηλεόραση που θα μαζέψει την παρέα αλλά και την οικογένεια στο σπίτι.

Όταν βγήκε στον αέρα το Best Friend’s Fear, αρκετοί ήταν εκείνοι που μου είπαν “Σε ευχαριστώ που με γύρισες στην τηλεόραση. Μου άλλαξες τα βράδια”. Η εκπομπή μας πήγε καλά. Επιτυχία, όμως, δεν θεωρώ τα υψηλά ποσοστά τηλεθέασης. Για μένα επιτυχία είναι να ξέρω πως παρέδωσα στο κανάλι ένα υλικό με το οποίο είμαι κάτι παραπάνω από ευχαριστημένος και πολύ OK». Ο Σάββας εκτός από OK, δείχνει και ένας άνθρωπος ισορροπημένος, χωρίς απωθημένα.

«Τηλεόραση κάνουμε για τους τηλεθεατές. Οι εκπομπές δεν στήνονται για τους παρουσιαστές. Πολλές φορές έχω βγει αχτένιστος και άβαφος και μου λένε “Γιατί βγήκες έτσι;”. Σημασία δεν έχει αν είναι ωραίο το δικό μου μαλλί στην εκπομπή. Το θέμα είναι αν το περιεχόμενο θα είναι ωραίο για να γελάσει ο πιτσιρικάς, ο παππούς, η μαμά και η οικογένεια. Αν αυτό γίνει, τότε έχω έναν παραπάνω λόγο να είμαι γεμάτος».

Φωτογραφίες: Στέφανος Παπαδόπουλος

Πηγή: PEOPLE

The post Ο Σάββας Πούμπουρας μιλά για όλα: οι φάρσες, η σκληρή κριτική, οι άνθρωποι που δεν θα τρομαζε ποτέ appeared first on Peoplegreece.com.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!