Ο Ρουβίκωνας απέκτησε γραφείο στη Φιλοσοφική Σχολή


 Η περιβόητη αναρχική συλλογικότητα φέρεται ότι απέκτησε «στέκι» στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάνοντας το πρώτο βήμα για την επέκτασή της και στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, όπως φρόντισε να ενημερώσει μέσω facebook ηγετικό στέλεχος της αναρχικής ομάδας!

Εξάλλου, η ίδια η συλλογικότητα είχε φροντίσει από το 2016 να εκμεταλλευτεί τους νόμους του αστικού κράτους, που τόσο σιχαίνεται και πολεμά, για να διοργανώνει με τη μορφή «πολιτιστικού συλλόγου» πρωτοβουλίες, όπως «η ίδρυση γραφείων και καφενείων», καθώς επίσης και «η δημιουργία χώρων φυσικής άσκησης και ομάδων δημοτικών χορών!» 

Εξάλλου, ο Νίκος Παρασκευόπουλος -του… γνωστού νόμου για τις αποφυλακίσεις- με το πόρισμά του για τη βία στα πανεπιστήμια συμβούλεψε πριν από λίγες ημέρες τις πρυτανικές Αρχές να παραχωρούν χώρους σε καταληψίες, αλλά υπό προϋποθέσεις (ευτυχώς)! Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μάθουμε αν ο Ρουβίκωνας κινήθηκε αυτοβούλως ή αφότου ενημερώθηκε για τις προτροπές Παρασκευόπουλου.

Η αναρχική συλλογικότητα απευθύνει προσκλητήριο και καλεί πλέον κάθε ενδιαφερόμενο στον δικό της χώρο μέσα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μάλιστα, έβγαλε και… ωράριο γραφείου, καθώς «κάθε Τετάρτη, από τις 10.00 έως τις 13.30, θα βρισκόμαστε στο στέκι μας στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ στην αίθουσα 516». Μάλιστα, ο Γιώργος Καλαϊτζίδης προαναγγέλλει ότι θα υπάρξει… franchise και σε άλλα πανεπιστήμια, γράφοντας στο facebook ότι «ο Ρουβίκωνας θα ανοίγει σιγά σιγά νέους χώρους σε γειτονιές και πανεπιστήμια. ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ». 

Είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε τι θα μπορούσε να… διδάσκει ο Ρουβίκωνας μέσα στο πανεπιστήμιο. Βέβαια, πολλοί εκτιμούν ότι η κίνηση αυτή είναι περισσότερο συμβολική και όχι ουσιαστική, καθώς η Πανεπιστημιούπολη είναι μακριά από το κέντρο της Αθήνας και όχι εύκολα προσβάσιμη χωρίς μέσο μεταφοράς. Η Κοσμητεία φέρεται ότι είναι ενήμερη για την… παρουσία του Ρουβίκωνα στους χώρους της Φιλοσοφικής Σχολής και ότι παρατηρεί τις εξελίξεις, χωρίς να αποκλείει την πιθανότητα να παρέμβει, αν χρειαστεί.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!