Ο λόγος που πρέπει να σταματήσετε να φοράτε εσώρουχα μετά το σεξ!


Θα το έχετε ακούσει, ή διαβάσει… ένα εκατομμύριο φορές: Οι γυναικολόγοι λένε ότι πρέπει να ουρείτε πάντοτε μετά το σεξ για να αποφύγετε μια πιθανή λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος.

Ωραία, αλλά τι άλλο πρέπει να κάνετε μετά το σεξ; Πώς ακριβώς αυτές οι κινήσεις διατηρούν τον κόλπο σας σε καλή και υγιεινή κατάσταση; Οι υπεύθυνοι του έγκυρου health.com έθεσαν αυτές τις ερωτήσεις στην δρ. Sara Twogood, επίκουρη καθηγήτρια Μαιευτικής και Γυναικολογίας στο πανεπιστήμιο Keck της Νοτίου Καλιφόρνιας.

Απ` ό,τι φαίνεται, υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να μην κοιμηθείτε αμέσως μετά το σεξ, αλλά να κάνετε πρώτα κάποια απλά πράγματα…

Προσπαθήστε να ουρήσετε

Ακόμα κι αν η ουροδόχος κύστη σας δεν είναι γεμάτη, προσπαθήστε να κατουρήσετε ούτως ή άλλως. Η ροή των ούρων θα βοηθήσει να απομακρύνετε βακτηρίδια από την ουρήθρα σας, λέει η δρ. Twogood. Οι ουρολοιμώξεις συμβαίνουν όταν τα βακτήρια που ζουν κανονικά στον κόλπο, ή στο παχύ έντερο ωθούνται ακούσια στην ουρήθρα κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας. Αυτό είναι ακόμα πιο σημαντικό αν ανήκετε σε εκείνες τις γυναίκες που παθαίνουν συχνά-πυκνά ουρολοίμωξη.

Σκουπιστείτε

Το σεξ είναι… εξ ορισμού μια… μπλεγμένη κατάσταση. Το σπέρμα, ο ιδρώτας, τα λιπαντικό και τα κολπικά υγρά μπορούν όλα να αφήσουν την ευαίσθητη περιοχή σας αρκετά υγρή. Μια έξυπνη ιδέα να πάρετε μια πετσέτα, ή λίγο χαρτί τουαλέτας και να σκουπίσετε την υπερβολική υγρασία. Τα βακτήρια και η ζύμη ευδοκιμούν σε υγρές συνθήκες. Αν δεν απομακρύνετε την υγρασία αυξάνονται οι πιθανότητες μόλυνσης από ζυμομύκητες, λέει η δρ. Twogood.

“Η υγρασία είναι κάτι που θέλουμε να αποφύγουμε, ειδικά σε γυναίκες που είναι επιρρεπείς σε ζυμομύκητες”, λέει η ίδια. Δεν χρειάζεται να σκουπίζεστε σκληρά, ή έντονα. Με απλά ακουμπήματα ο κόλπος σας θα στεγνώσει. Αν νιώθετε ότι είναι απαραίτητο, πλυθείτε πρώτα με καθαρό νερό και άοσμο σαπούνι και στεγνώστε καλά.

Απλά μην χρησιμοποιείτε αρωματικά ή αρωματισμένα σαπούνια. Επίσης, το καλοκαίρι, μην πηγαίνετε στην θάλασσα για να… ξεπλυθείτε. “Ο κόλπος, με τις φυσικές του εκκρίσεις και το όξινο περιβάλλον, θα αυτο-καθαριστεί”, αναφέρει η δρ. Twogood.

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: klik.gr



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!