Ο Λεωνίδας Κακούρης για τον Δούκα Σεβαστό – Πόσο θα αλλάξει στην τρίτη σεζόν;


Ο Λεωνίδας Κακούρης, μίλησε στο περιοδικό 7 ΜΕΡΕΣ TV για όσα θα δούμε στον νέο κύκλο των “Άγριων Μελισσών” και τι πρέπει να περιμένουμε από τον Δούκα Σεβαστό. Ο Δούκας και η Μυρσίνη αποδείχθηκαν πολύ σκληροί για να πεθάνουν ή για να πάρουν την τιμωρία που τους αξίζει για όλες τις εγκληματικές πράξεις που έχουν διαπράξει. Ωστόσο, η μαύρη νύχτα που πέρασε το Διαφάνι στις Άγριες Μέλισσες και ο θάνατος του Μιλτιάδη και της Ανέτ οδήγησαν το άλλοτε κραταιό και ισχυρό ζευγάρι του κάμπου σε μια προσωπική εξορία στη Λάρισα. Στο τελευταίο επεισόδιο του δεύτερου κύκλου της σειράς όλοι τους θεωρούν υπεύθυνους για το θάνατο των δύο αγαπημένων τους προσώπων και τους έδιωξαν από το χωριό. Το τελειωτικό χτύπημα όμως τους το έδωσαν τα παιδιά τους, τα οποία τους μίλησαν με τον πιο σκληρό τρόπο. Ο Δούκας για πρώτη φορά αισθάνεται αδύναμος και ανήμπορος να αντιδράσει, γι’ αυτό και στον τρίτο κύκλο της σειράς Άγριες Μέλισσες θα τον δούμε να συνεχίζει τη διαμονή του στο σπίτι στη Λάρισα. Για πρώτη φορά όμως είναι μόνος του με τη Μυρσίνη.

Ο επόμενος κύκλος της σειράς θα μας οδηγήσει στην περίοδο της δικτατορίας.

Ακριβώς. Προσωπικά αναρωτιέμαι κατά πόσο όλα όσα συνέβησαν μέχρι σήμερα θα αλλάξουν έστω και λίγο την ιδιοσυγκρασία του Δούκα. Ελπίζω και εύχομαι να συμβεί. Έχασε με ένα επώδυνο τρόπο τα αδέλφια του. Ουσιαστικά αισθάνεται ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται. Ο Δούκας κουβαλούσε σε όλη του τη ζωή τον χαμό του αδελφού του, όταν ήταν μικρός, όπως και την ευθύνη που του είχε ρίξει ο πατέρας του. Βασανιζόταν από τις ενοχές, θεωρώντας τον εαυτό του υπεύθυνο, κάτι που φυσικά δεν ίσχυε. Και ο ίδιος ήταν παιδί τότε. Όσο έφταιγε ο αδελφός του που είχε κάνει αυτό το παράτολμο άλμα, άλλο τόσο έφταιγε κι εκείνος. Τώρα με ένα τρόπο πάλι πενθεί τα δύο του αδέλφια, τα μοναδικά που του είχαν απομείνει στη ζωή, ενώ του γυρνούν την πλάτη και τα ίδια του τα παιδιά. Βρίσκεται αποδιωγμένος με το πιο κραυγαλέο τρόπο. Αυτά και μόνο τα γεγονότα θεωρώ ότι θα τον βάλουν εκ των πραγμάτων σε μία άλλη βάση. Μένει να δούμε αν τελικά θα προσπαθήσει να γεφυρώσει το χάσμα που τον χωρίζει από την οικογένειά του ή αν θα νικήσει για μία ακόμα φορά ο υπέρμετρος εγωισμός του.

Υπάρχει μια τραγικότητα στο πρόσωπο του Δούκα;

Βεβαίως! Σαφώς και είναι τραγικός ήρωας. Είχε μία πολύ άσχημη, άγρια παιδική ηλικία. Όλο το προσωπείο που έχει φτιάξει είναι για να καλύψει τις αδυναμίες της συναισθηματικής αναπηρίας του.

Αγαπά τα παιδιά του και τη γυναίκα του;

Ναι, αλλά με ένα προσωπικό κώδικα, επίσης απίστευτα εγωκεντρικό.

Φοβάται την αγάπη;

Ναι. Δεν πήρε ποτέ αγάπη από κανέναν, με εξαίρεση τη Μυρσίνη, η οποία αποτελεί επίσης ένα σκοτεινό αρχετυπικό πρόσωπο. Η Μυρσίνη έχει διαμορφώσει το Δούκα που γνωρίζουμε σήμερα. Όπως και εκείνος επίσης τη γυναίκα του.

Θα συνεργαστεί με το χουντικό καθεστώς κατά τον τρίτο κύκλο της σειράς;

Ναι. Θα συνεργαστεί επαγγελματικά, σε επιχειρηματικό επίπεδο με την χούντα. Από εκεί και πέρα δεν ξέρουμε πώς θα διαμορφωθούν οι σχέσεις του, γιατί είναι και λίγο απρόβλεπτος ήρωας

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!