Ο έρωτας στα … χρόνια του διαδικτύου – Πόσες πιθανότητες έχει;


Ακούγεται ήδη όλο και πιο συχνά “Γνωριστήκαμε στο διαδίκτυο” και ενώ μοιάζει παραδοξολογία, δεν είναι καθόλου πια, αφού οι περισσότεροι άνθρωποι στον δυτικό κυρίως κόσμο περνούν περισσότερες ώρες στις οθόνες των υπολογιστών παρά στα bar και στις κοινωνικές εκδηλώσεις.

Και καθώς ο κόσμος του διαδικτύου δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα την κανονική ζωή γιατί να μην γεννιούνται εκεί και γνωριμίες, σχέσεις ή και έρωτες. Άλλωστε, όλη η δομή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχει λάβει υπόψιν της αυτόν τον υφέρποντα ερωτισμό. Γι’ αυτό και οι άπειρες φωτογραφίες που βλέπουμε καθημερινά από τους χρήστες, γι’ αυτό κι οι καλοστημένες σέλφι -μέχρι να πετύχει το σωστό πλάνο- γι’ αυτό τα έξυπνα σχόλια και τα πόστς και κυρίως γι’ αυτό το … τσατάρισμα.

Στις σύγχρονες μοναχικές κοινωνίες το διαδίκτυο είναι μία διέξοδος. Οι άνθρωποι “ανοίγονται” χαλαρώνοντας στην … ασφάλεια του καναπέ τους και μιλούν πιο εύκολα για τ’ “αληθινά” τους. Δεν κάνουν βέβαια το ίδιο πάντα με τις φωτογραφίες ή τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα αλλά εκεί όλοι ρισκάρουν το πόσο ειλικρινής μπορεί να αποδειχθεί ο … απέναντι.

Δεν είναι λίγες οι φορές που η όμορφη λεπτή ξανθούλα, βγήκε μεσήλιξ χοντρούλα με … εγγόνια. Όμως τουλάχιστον όταν μιλούσε για όσα αγαπά, όσα την γοητεύουν κι όσα ελπίζει έλεγε την αλήθεια. Πρόσφατη έρευνα της Microsoft έδειξε ότι το 54% των χρηστών προτιμά να φλερτάρει μέσω διαδικτύου, ενώ το 33% των Ελλήνων έχει επιχειρήσει να κάνει σχέση με κάποιον/-α που γνώρισε online. Από τις σχέσεις που ξεκίνησαν το 8% κατέληξε σε ευτυχισμένους γάμους και το 25% σε μακροχρόνιους δεσμούς. Άρα οι πιθανότητες είναι σχεδόν ίδιες μ’ αυτές που δίνει η καθημερινότητα.

Πηγή: manslife.gr



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!