Ουπς… Είπες λάθος το όνομα του παρτενέρ στο σεξ;


Αναμφίβολα είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα που θα μπορούσε να σου συμβεί: να αποκαλέσεις τον/την παρτενέρ σου στο σεξ με άλλο όνομα και συγκεκριμένα με το όνομα του/της πρώην ή να βρεθείς στη θέση εκείνου που αντί να ακούσει το όνομά του/της, την… επιβράβευση παίρνει κάποιος ή κάποια άγνωστη.

Για όσους και όσες όμως βρέθηκαν στην παραπάνω άβολη θέση, ένας γιατρός, ονόματι Jim Pfaus, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Indepedent, εξηγεί πως αφενός υπάρχει λόγος στο μπέρδεμα των ονομάτων και αφετέρου αυτός δεν είναι τόσο…τραγικός, όπως ο καθένας πιθανόν να σκεφτόταν.

«Όταν κανείς βρίσκεται σε κατάσταση ευφορίας, ανασύρει πράγματα που του θυμίζουν παρόμοιες, ευχάριστες καταστάσεις του παρελθόντος. Επομένως είναι αναπόφευκτο να ανασύρει κανείς μνήμες από προηγούμενους σεξουαλικούς συντρόφους» τονίζει ο γιατρός.

Ο ίδιος προσθέτει ότι «έστω ότι υπήρχε κάποιος/α προηγούμενος/η σύντροφος, ο οποίος σε έκανε να νιώθεις ξεχωριστός/ή, σου χάριζε δυνατούς οργασμούς, ή σου δημιουργούσε ένα πολύ ισχυρό αίσθημα οικειότητας. Αν λοιπόν αποκαλέσεις τον νέο σου σύντροφο με το όνομα του παλιού, ο μόνος λόγος που το κάνεις αυτό είναι επειδή σου δημιουργείται ξανά αυτό το αίσθημα της οικειότητας«.

Φυσικά το παραπάνω λάθος μπορεί να δικαιολογείται από τον Pfaus, όμως δεν σημαίνει ότι θα το αποδεχτεί τόσο εύκολα ο άμεσα ενδιαφερόμενος. Τι μπορείτε να κάνετε για αυτό; Όπως συμβουλεύει ο γιατρός, σταματήστε ό,τι κάνετε, συζητήστε το και προσπαθήστε να βρείτε μια λύση που δεν θα αφήνει σκιές στη σχέση σας.

Πηγή: altsantiri.gr



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!