Οργή για τους αμετανόητους ληστές – Έκλεψαν μόλις βγήκαν από τη φυλακή


Τα πεταμένα ρούχα στο πάτωμα μαζί με τις άδειες θήκες των κοσμημάτων, πολύ κοντά στα συρτάρια της κρεβατοκάμαρας που παρέμεναν ανοιχτά, της υπενθυμίζουν 3 μέρες μετά τα όσα έζησε όταν επέστρεψε σπίτι.
Τα πάντα στο ισόγειο της Νέας Ραιδεστού άνω κάτω, με τη λεία της σπείρας να αγγίζει μόνο από το σπίτι της τα 1.000 ευρώ.

Συνολικά, τα μέλη της σπείρας που αποφυλακίστηκαν στα τέλη του περασμένου Μάρτη μετά την καταδίκη για 20 ληστείες και διαρρήξεις, συνέχισαν την δράση τους και απέσπασαν 53.000 ευρώ από ακόμη 36 θύματα.

Είναι η ίδια σπείρα που λίγες μέρες νωρίτερα είχε εισβάλει σε εργοστάσιο, σε αποθήκη με ζωοτροφές και στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Θερμαϊκού. Μέχρι να συλληφθούν εκ νέου στις 19 του μήνα, συνέχιζαν όπως δείχνουν τα ντοκουμέντα να σκορπούν φόβο και αγανάκτηση στη Θεσσαλονίκη.

Οι δράστες μπήκαν στο σπίτι της γυναίκας από παράθυρο και προσπαθούσαν να κάνουν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν.

Και σε αυτή την περίπτωση ακολούθησαν την γνωστή συνταγή τους. Παρακολούθησαν το ισόγειο της γυναίκας και όταν εκείνο το απόγευμα την είδαν να βγαίνει προχώρησαν στο επόμενο βήμα.

Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, οι δράστες σχεδίαζαν και υλοποιούσαν χτυπήματα καθημερινά. Τους είδαμε να προσπαθούν να σκοτώσουν τον σκύλο που τους εμπόδιζε να μπουν σε μια αποθήκη και εδώ, την ίδια νύχτα λίγες ώρες μετά διακρίνονται σαν φαντάσματα από τις κάμερες ασφαλείας εργοστασίου αλλαντικών να έχουν παραβιάσει τη μεταλλική καγκελόπορτα και να προχωρούν στα ενδότερα.

Στα θύματά τους, οι νέες συλλήψεις αφήνουν μια γεύση μάλλον γλυκόπικρη. Αφού αν δεν αλλάξει το νομικό πλαίσιο, πολύ σύντομα θα αποφυλακιστούν ξανά για να κάνουν τα ίδια.

Υπενθυμίζεται ότι τα 5 μέλη της σπείρας αποφυλακίστηκαν πριν από δύο μήνες. Είχαν δεχτεί να αποζημιώσουν τα θύματά τους και έκαναν αίτηση να αφεθούν ελεύθεροι που έγινε αποδεκτή. Το διάστημα που ακολούθησε έδειξε με ντοκουμέντα ότι στις φυλακές, ο σωφρονισμός τους δεν επετεύχθη.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!