Ορέστης Χαλκιάς: Στο Maestro οφείλαμε να εκπροσωπήσουμε τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα όσο καλύτερα γίνεται


Ο πρωταγωνιστής της σειράς Maestro βρέθηκε στο Στούντιο 4 και μίλησε για την έντονη προσωπικότητά του, για τις σπουδές του και τον ρόλο του στη σειρά καθώς και την έντονη χημεία που είχε με τον Γιώργο Μπένο. Αναφέρθηκε επίσης και στο γεγονός πως προέρχεται από μια ανήσυχη γενιά που έζησε από πρώτο χέρι τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ο Ορέστης Χαλκιάς με τον αυθορμητισμό του και την ιδιοσυγκρασία του έγινε αρκετές φορές αιτία να πληγωθεί κάποιος στα σχολικά του χρόνια, πράγμα που αργότερα το μετάνιωσε: «Στο σχολείο ήμουν πολύ πειραχτήρι και έχω πληγώσει κόσμο. Μετά όμως το καταλάβαινα σχεδόν αμέσως και προσπαθούσα να το φτιάξω με όποιο τρόπο. Έχω φίλη κολλητή που την έχω κάνει να κλάψει όταν ήμασταν παιδιά. Ήμουν πάρα πολύ πειραχτήρι και δεν έχω ιδέα για ποιο λόγο. Τώρα και μόνο που σκέφτομαι ότι κάποιος κάνει bullying σε κάποιον μπορώ να αρρωστήσω και να εμφανιστώ σαν τον Superman για να βοηθήσω».

Όπως ανέφερε ανήκει στη γενιά που βγήκε στους δρόμους της Αθήνας αμέσως μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου: «Κινδύνεψα και να μπλέξω αλλά πάντα με κρατούσε σε μια γραμμή το θέατρο. Δεν έμπλεξα παραβατικά για να κάνω εγκλήματα αλλά ήμουν στη γενιά του Γρηγορόπουλου. Κι όταν το πάθαμε αυτό, γίναμε αγρίμια! Βγήκαμε στους δρόμους και ήμασταν ανεξέλεγκτοι! Και το εννοούσαμε και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο. Τότε δεν ήθελα να κάνω κακό στον εαυτό μου αλλά να κάνω κακό σε οτιδήποτε γιατί έκαναν κακό στον «εαυτό» μου. Ο Γρηγορόπουλος ήταν ένας από εμάς. Ήμουν λίγο επαναστατικός, πήγαινα σε πορείες και αγωνιζόμουν οπότε κινδύνευα», συμπλήρωσε ο Ορέστης Χαλκιάς περιγράφοντας εκείνες τις ημέρες.

Για τον ρόλο του Αντώνη στη σειρά Maestro του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, ο Ορέστης Χαλκιάς, αρχικά περιέγραψε την αγωνία που είχαν με τον Γιώργο Μπένο μέχρι να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους. Καθώς και το πόσο χάρηκαν όταν αυτό έγινε, ενώ είχαν προβάρει πολλά σημεία των ρόλων τους. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως έπρεπε να εκπροσωπήσουν τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα όσο καλύτερα μπορούσαν. Γιατί συνήθως οι ρόλοι αυτοί ήταν λίγο καρικατουρέ μέχρι τώρα. Γι’ αυτό και δέχτηκαν πολλά μηνύματα από νέους που βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν coming out παρακολουθώντας τη σειρά.

πηγή: ieidiseis.gr

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!