Την επιτάχυνση μιας συνολικής συμφωνίας για αξιολόγηση, χρέος και πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι και τις 5 Δεκεμβρίου ,είχε ως στόχο η τριήμερη διαπραγμάτευση μεταξύ των εκπροσώπων των θεσμών.

Τις ημέρες που προηγήθηκαν, όλοι οι εμπλεκόμενοι με το ελληνικό πρόγραμμα αναζήτησαν μια κοινή συνισταμένη σε ότι αφορά τις απαιτήσεις τους από την δεύτερη αξιολόγηση και πολύ περισσότερο την μορφή που θα έχει μια συνολική συμφωνία που θα πρέπει να υπάρξει για την Ελλάδα.

Τούτο με δεδομένο ότι θα έπρεπε να γίνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις από ΕΕ, ΔΝΤ και τους υπουργούς του Eurogroup που θα πάρουν τις τελικές αποφάσεις.

Το Eurogroup θα πρέπει να είναι έτοιμο στις αρχές του επόμενου μήνα να ανοίξει όλα τα θέματα ώστε να υπάρξει μια συνεννόηση με το ΔΝΤ. Θα πρέπει δηλαδή όλοι οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης να είναι έτοιμοι εκτός από τα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα για το χρέος να συζητήσουν και για την αναθεώρηση των δημοσιονομικών στόχων σε ότι αφορά των πρωτογενή πλεονάσματα.

Διαβάστε την συνέχεια στο fortunegreece.com