Οι 6 συνήθειες που καταστρέφουν μία σχέση


Ποιές συνήθειες μπορούν να αποβούν μοιραίες για τη σχέση μας;

Δεν είναι και κάποιο επτασφράγιστο μυστικό ότι οι σχέσεις θέλουν πολύ δουλειά και προσπάθεια τόσο σε ατομικό όσο και σε «ομαδικό» επίπεδο. Τόσο εσείς οι ίδιες όσο και ο σύντροφός σας θα πρέπει να είστε αρκετά συνειδητοποιημένοι πριν προχωρήσετε σε μία πιο σοβαρή δέσμευση και να έχετε συζητήσει κάποια συγκεκριμένα πράγματα μεταξύ σας. Ο έρωτας άλλωστε μπορεί να είναι εκείνο το συναίσθημα που λειτουργεί ως κινητήριος δύναμη στην ζωή μας -θυμάστε τον έρωτα του Noah και της Allie στην ταινία “το Ημερολόγιο”- αλλά στην πραγματική ζωή τα πράγματα δεν γίνονται ακριβώς έτσι. Η καθημερινότητα μας είναι δύσκολη, γρήγορη και έχουμε πολλές υποχρεώσεις που μας πιέζουν και μας αγχώνουν. Έτσι, όσο ερωτευμένες και να είμαστε με τον σύντροφό μας, έρχεται κάποια στιγμή που η ρουτίνα και τα μικροπροβλήματα κάνουν την εμφάνιση τους και επισκιάζουν τα πυροτεχνήματα που νιώθαμε προηγουμένως. Όσο και να αγαπάμε κάποιον, λοιπόν, δεν πρέπει ποτέ να σταματήσουμε την προσπάθεια μέσα στην σχέση μας, ώστε να εξελισσόμαστε και οι δύο μέσα σε αυτή.

Μάλιστα, υπάρχουν 6 καταστροφικές συνήθειες που έχουμε οι περισσότεροι άνθρωποι και είναι ικανές να εξαφανίσουν τον έρωτα:

Μην θεωρείτε τον σύντροφο σας ως δεδομένο

Το κάνουμε οι περισσότεροι άνθρωποι, είτε το παραδεχόμαστε είτε όχι. Μετά από πολλά χρόνια σχέσης και ενώ η αγάπη σας έχει δοκιμαστεί και έχει περάσει από σαράντα κύματα, έχετε κατασταλάξει πως θα περάσετε με αυτό τον άνθρωπο όλη σας την ζωή. Και κάπου εκεί σταματάτε να προσπαθείτε ιδιαίτερα και δεν δείχνετε το ενδιαφέρον σας όπως πριν. Και τα δύο φύλα σταματούν να περιποιούνται τον εαυτό τους, δεν προσπαθούν να ικανοποιήσουν τον σύντροφο τους, δεν κάνουν κομπλιμέντα και φτάνει κάποια στιγμή που και η τελευταία σπίθα σβήνει. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως κανένας άνθρωπος όσο και να μας αγαπάει δεν είναι ποτέ δεδομένος. Θα πρέπει πάντα να προσπαθούμε και να του δείχνουμε με την σειρά μας την αγάπη και τον σεβασμό μας.

Δεν συζητάτε τα προβλήματα σας

Υπάρχει ένας όρος στην ψυχολογία που ονομάζεται “στρουθοκαμηλισμός” και συχνά αποτελεί το κυριότερο πρόβλημα μέσα στα ανθρώπινες σχέσεις. Οι περισσότεροι από εμάς δυσκολευόμαστε να μιλήσουμε για πράγματα που μας ενοχλούν ή να εκφράσουμε στον σύντροφο μας πως κάποια συμπεριφορά του είναι άκρως ενοχλητική. Και με αυτό τον τρόπο τα προβλήματα αντί να λύνονται πολλαπλασιάζονται και φτάνει κάποια στιγμή που το ζευγάρι δεν ξέρει από πού να πιάσει το κουβάρι των προβλημάτων ώστε να τα λύσει. Αν ο γάμος και οι σχέσεις είχαν manual, η No1 συμβουλή θα έπρεπε να ήταν πως πρέπει να μιλάμε ανοιχτά για τα πράγματα που κάνει ο σύντροφος μας και μας ενοχλούν. Σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να φτάσετε στον τσακωμό, απλά μία ειλικρινής συζήτηση είναι τουλάχιστον απαραίτητα όταν σας απασχολεί κάτι.

Ασκείτε συνεχώς κριτική

Λένε πως όταν κάποιος σε αγαπά πολύ σου μιλάει πάντα με ειλικρίνεια. Τι γίνεται όμως όταν η ειλικρίνεια μετατρέπεται σε συνεχή κριτική μέσα σε μία σχέση; Εδώ όπως και σε άλλα κομμάτια των σχέσεων, η διαφορά είναι τόσο μικρή όσο μία κλωστή. Αν και είναι απαραίτητο να μιλάτε με τον σύντροφο σας για τις συμπεριφορές που σας ενοχλούν, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να του ασκείτε μονίμως κριτική για τον τρόπο που συμπεριφέρεται.

Διάβασε τη συνέχεια στο gynaikamagazine.gr

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα μας

 

The post Οι 6 συνήθειες που καταστρέφουν μία σχέση appeared first on JoyTV.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!