Οι πιο συχνοί καβγάδες σε κάθε νέα σχέση


Ποιοι είναι οι πιο συχνοί λόγοι που θα καβγαδίσεις με τον νέο σου σύντροφο

Ξεκινάς να βγαίνεις μαζί του, ενθουσιαζεσαι και ανυπομονείς. Θες να γνωριστείτε και να μάθετε όσο περισσότερα γίνεται ο ένας για τον άλλον. Περνάτε όλο και περισσότερο και πιο ουσιαστικό χρόνο μαζί και η τριβή γίνεται μια πραγματικότητα ανάμεσα σας. Και μέσα από αυτή την τριβή, είναι πολύ πιθανό να προκύψουν και λιγότερες γοητευτικές και ερωτεύσιμες πτυχές του νέου σου συντρόφου, που μπορεί να προκαλέσουν εντάσεις και τσακωμούς.

Παρακάτω θα βρεις τους πιο συχνούς λόγους που ξεσπούν τσακωμοί στους πρώτους μήνες μια σχέσης.

Φιλοσοφία ζωής

Η γοητευτική διαφορετικότητα, η σκέψη ‘έχω να μάθω πολλά από εσενα’, εύκολα μπορεί να εξελιχθεί σε ‘μα δεν μπορεί να με καταλάβει γιατί δεν έχουμε κοινά’. Και από εκεί που ξεκίνησες να ερωτεύεσαι όλα τα ξένα, ξαφνικά εκείνα να γίνονται περιορισμοί και εμπόδια. Συμβαίνει αυτό, ιδιαίτερα στις φορές που καταλήγουμε να πλησιάζουμε αυτή την διαφορετικότητα και πχ να ξεκινάμε να βλέπουμε μαζί ταινίες και ενώ στην αρχή ήταν τόσο ενδιαφέρον, μετά έγινε βαρετό ή υποχρεωτικό οποτε καταλήγει να γίνεται δραστηριότητα που αποφεύγεται και καθώς δεν προσφέρει ενθουσιασμό και ποιοτικό χρόνο.

Social media

Το τηλέφωνο μπορεί να γίνει η προέκταση του χεριού σου ή του συντρόφου σου και αυτό μπορεί να κλέβει χρόνο, προσοχή, εμπιστοσύνη, σημασία από την σχέση σας. ‘Ποιος κάνει σχόλια στο Facebook, ποιος κάνει like στο instagram, ποιος στέλνει μηνύματα στο LinkedIn;’ είναι ερωτήσεις που αρχικά γίνονται σαν σκέψη και ενώ αποφεύγονται με την δικαιολογία ‘δεν έχω πραγματικά το δικαίωμα να τα ρωτήσω αυτα’, καταλήγουν να ασκούν μια εσωτερική πίεση ανασφάλειας, απογοήτευσης, ζήλιας και υποτίμησης. Με ένα τέτοιο βουνό δυσαρέσκειας, δύσκολα θα χτιστεί μια υγιής βάση στη σχέση χωρίς σπόντες, ψέματα και μυστικές στρατηγικές.

Δουλειά-Κοινωνική ζωή

Η καθημερινότητα όλων λίγο πολύ μοιράζεται ανάμεσα στην προσωπική ζωή και την δουλειά. Δηλαδή στο χρόνο που επιλέγεις να περάσεις με τους δικούς σου και με τον εαυτό σου και τον χρόνο που περνάς στην ή με την δουλειά. Στις περιπτώσεις που οι επιλογές που γίνονται σε αυτά τα δυο απέχουν πολύ για τους δυο συντρόφους, είναι πιθανό να βρουν χώρο η γκρίνια, η ζήλια και ο θυμός. ‘Δουλεύεις πολύ και με παραμελεί’ ή ‘Χρειάζομαι περισσότερο χρόνο για τον εαυτό μου και εσυ όλο θυμώνεις με αυτό’ είναι από τα πιο χαρακτηριστικά αυτής της κατηγορίας. Μοιράζομαι τον χρόνο μου όσο θέλω και υπολόγιζα ή χρειάζεται να κάνω αλλαγές;

Οικονομικά

Με το πέρασμα του χρόνου, θα γνωρίζεστε όλο και πιο πολύ και θα έχετε όλο και πιο σφαιρική άποψη για τις επιλογές και τις κινήσεις του συντρόφου σας για αυτό και η οικονομική διαχείριση σύντομα θα γίνει φανερή. Από το ποιος θα πληρώνει όταν θα βγείτε μέχρι και το πως θα μοιράζεστε έξοδα πιο πάγια που αφορούν και τους δυο σας, υπάρχει μια μεγάλη λίστα με όσα οικονομικά θέματα χρειάζονται χρόνο και συζήτηση. Γιατί όσο και αν ο καθένας είναι οικονομικά ανεξάρτητος από τον άλλον, είναι πολύ πιθανό να επηρεαζεστέ από την αλληλεπίδραση και σε βάθος χρόνου αυτό να προκαλέσει ένα πρόβλημα, ‘το πρόβλημα που όλο αποφεύγεις να συζητήσεις γιατί θα φέρεις τον άλλο σε δύσκολη θέση’.

Το σεξ και η απιστία δεν είναι συνηθισμένα αντικείμενα καυγά στους πρώτους μήνες της σχέσης. Αλλά ακόμη κι αν είναι, είναι πιο εύκολα να λυθούν τα προβλήματα ή να αποφασίσετε αν έχετε την διάθεση να προσπαθήσετε. Από την μία η αποσταση που ακόμη υπάρχει αποτελεί ένα δίχτυ προστασίας για να σε βοηθησει να μιλήσεις για το πρόβλημα και από την άλλη είναι ακόμη νωρίς για να δεις τις ενδείξεις για το ποσο ταιριάζετε αλλά και το ποσο μπορείτε να συνεργαστείτε.

Η διαφωνία, ο καυγάς και οι εντάσεις είναι ρεαλιστικό να συμβούν στην σχέση σας παρά τα θετικά και ενθουσιώδη συναισθήματα. Θα ήταν λοιπόν μάταιο να ελπίζεις να μην τσακωθείτε ποτέ και αντί αυτού, προτείνω να είστε ψύχραιμοι και συνεργατικοί στην ανατολή προβλημάτων, για το προσωπικό αλλά και το κοινό σας μέλλον.

*Από την Αγγελική Τζάνου, BSc Ψυχολογία – MSc Ψυχολογία Υγείας, Γνωσιακή- Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία – Sex Therapy
enpsycho.gr
tzanou@enpsycho.gr

 Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα μας

The post Οι πιο συχνοί καβγάδες σε κάθε νέα σχέση appeared first on JoyTV.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!