Ξυλοδαρμός μαθητή στον Βύρωνα: Οργανωμένη συμμορία από τους 15 μαθητές που έδειραν τον 17χρονο – Σοκάρει η περιγραφή του


Απίστευτα και τρομακτικά για την κοινωνία μας είναι τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά σχετικά με τον ξυλοδαρμό του 17χρονου σε σχολείο στον Βύρωνα, που παραλίγο να χάσει την όραση του από τα χτυπήματα και τέθηκε σε κίνδυνο μέχρι και η ίδια του η ζωή.

Λίγες ημέρες μετά το σοκ που υπέστη, ο 17χρονος περιέγραψε τη σκηνή του ξυλοδαρμού του, όση μπορούσε να θυμηθεί το άτυχο παλικάρι, στο Mega News και ζήτησε να δικαστούν και να καταδικαστούν οι θύτες του.

«Με είχαν κυκλώσει και άρχισαν να με χτυπούν όλοι μαζί. Προσπάθησα να αμυνθώ όσο μπορούσα, αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο με τόσα άτομα να κάνεις κάτι. Τραγικό ήταν ότι συνέχισαν να με χτυπούν, πιο δυνατά, όταν έπεσα κάτω. Χτυπούσαν από τον αυχένα μέχρι το κεφάλι. Υπήρχαν κάποια χτυπήματα στο σώμα μου, αλλά είχαν επικεντρωθεί εκεί. Θέλω να τους δω να δικάζονται, θέλω να τους δω να καταδικάζονται».

Πώς ξεκίνησαν όλα

Η 13χρονη αδερφή του θύματος, θύμα κι αυτή, αφού στην προσπάθεια της να τον προστατεύσει, χτυπήθηκε με κλωτσιές και μπουνιές, ήταν θύμα bullying και σεξισμού από 13χρονο συμμαθητή της. Ήταν μια κατάσταση που συνέβαινε για ένα μήνα, με τον 13χρονο να διαρρέει στο σχολείο ένα προσωπικό πρόβλημα της μικρής και να της κλέβει ακατάσχετα τα χρήματα από την τσάντα (συνολικά 35 ευρώ).

Κάποια στιγμή ο 17χρονος αδερφός έγινε μάρτυρας της παρενόχλησης και έσπευσε να ζητήσει τα ρέστα. Όμως ο 13χρονος δεν φοβήθηκε τον μεγαλύτερο. Και πώς να φοβηθεί όταν ήξερε πως τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας στην οποία ανήκει, θα έτρεχαν να συνδράμουν.

Έτσι κι έγινε. Όπως αποκάλυψε το protothema.gr, ο 13χρονος είναι μέλος μιας συμμορίας, των Locos – έτσι αυτοονομάστηκαν, εμπνευσμένοι από την κινηματογραφική συμμορία Vatos Locos – οι οποίοι συνεννοούνται μέσα από μια ειδική εφαρμογή που έχουν στα κινητά τους. Όταν ο 17χρονος πήγε να υπερασπιστεί την αδερφή του, ο 13χρονος έδωσε σήμα και αμέσως εμφανίστηκαν 15 άτομα που άρχισαν να χτυπάνε ανελέητα των 17χρονο, που είχε την «ατυχία» (sic) να μην ανήκει σε συμμορία και να θέλει απλώς να προστατεύσει την αδερφή του. Αυτά τα 15 άτομα δεν ήταν όλοι του σχολείου. Ήταν και εξωσχολικοί.

Κάτι που εγείρει τρομερές απορίες για το πώς κατάφεραν να μπουν οι εξωσχολικοί στο σχολείο και πώς βρέθηκαν τόσο άμεσα εκεί. Είναι πιθανό να συχνάζουν αρκετά γύρω από το συγκεκριμένο σχολείο.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, κάποια από τα τραύματα στον 17χρονο προήλθαν από σιδερογροθιά, ενώ από τύχη κατάφερε να σώσει το μάτι και την όρασή του.

Κι αν αυτά είναι σοκαριστικά, υπάρχει και συνέχεια. Ο δικηγόρος της οικογένειας των θυμάτων ζήτησε άρση απορρήτου των κινητών των δραστών, για να διαπιστωθεί η εγκληματική δράση που ενδεχομένως να έχουν αναπτύξει. Αυτό του το αίτημα έφερε απειλητικές εκφράσεις από κάποιους από τους γονείς των θυτών όπως το «θα σε βρουν σε κάνα χαντάκι».

Απειλητικά απευθύνθηκε ένας απ΄αυτούς στον πατέρα του θύματος κατά την παρουσία τους στο αστυνομικό τμήμα για να καταθέσει μήνυση. «Θα σε κανονίσω εγώ όταν περάσει ο καιρός» είπε χαρακτηριστικά.

Και μέσα σε όλα αυτά υπάρχει και η αδράνεια κι η εγκληματική ανικανότητα του σχολείου και των μελών του, με τρεις καθηγήτριες να καταθέτουν στην αστυνομία χωρίς να ονοματίζουν κανέναν από τους δράστες, προφανώς υπό τον φόβο να βρεθούν στο στόχαστρο της τιμωρίας.

Εξίσου δυσχερής είναι και η θέση του υπουργείου Παιδείας και της κυρίας Κεραμέως, αφού οι δράστες έφαγα μόλις 2 ημέρες αποβολής για μια τέτοια εγκληματική πράξη.

The post Ξυλοδαρμός μαθητή στον Βύρωνα: Οργανωμένη συμμορία από τους 15 μαθητές που έδειραν τον 17χρονο – Σοκάρει η περιγραφή του appeared first on Peoplegreece.com.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!