Νάσος Πατέτσος: Στο νοσοκομείο ο γηραιότερος Έλληνας καλλιτέχνης – Ανάγκη να μεταφερθεί σε γηροκομείο


Τις κρισιμότερες ώρες της ζωής του έζησε ο μεγαλύτερος εν ζωή Έλληνας καλλιτέχνης (ηλικίας 100 ετών), ο θρύλος του ελαφρού τραγουδιού Νάσος Πατέτσος. Ένας καφές στην πλατεία Βικτωρίας κοντά στον αγαπημένο του φίλο και σπουδαίο χορευτή των περασμένων δεκαετιών Τάκη Σαγιώρ, λίγο έλειψε να του στοιχίσει τη ζωή.

Μία σπασμένη πλάκα πεζοδρομίου τον έριξε κάτω, με αποτέλεσμα να χτυπήσει σοβαρά τόσο στο πρόσωπο όσο και στα πλευρά του. Αμέσως, τόσο οι περίοικοι που τον αντίκρισαν, όσο και ο φίλος του ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ και τον μετέφερε στον Ερυθρό Σταυρό, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο γνωστός χορογράφος, όπου αναφέρεται πως: «Ο μεγάλος μας τραγουδιστής που έκανε τεράστια καριέρα τις δεκαετίες 50-60-70 ΝΑΣΟΣ ΠΑΤΕΤΣΟΣ βρίσκεται στο νοσοκομείο, μετά από πτώση του σε πεζοδρόμιο!!!! Ο ηλικίας 100 ετών καλλιτέχνης γεννήθηκε στις 29 Ιουλίου του 1924, ζει μόνος του και πλέον έχει ανάγκη φροντίδας…. Δεν έχει κανέναν συγγενή και ζει μόνο με την σύνταξη του! Το μοναδικό περιουσιακό του στοιχείο, ένα διαμέρισμα, το έχει γράψει σε έναν ανιψιό του εδώ και 30 χρόνια, ο Νάσος έχει κρατήσει την επικάρπια!  Τώρα που θα βγει από το νοσοκομείο πρέπει να φιλοξενηθεί σε γηροκομείο! εμείς οι φίλοι του κάνουμε ότι μπορούμε, όμως χρειάζεται φροντίδα επί εικοσιτετραώρου βάσεως!!!!».

Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου του ΣΕΗ, Σπύρου Μπιμπίλα προκειμένου να αρθούν οποιαδήποτε κωλύματα και να μεταφερθεί στο Γηροκομείο Αθηνών. Μάλιστα ο ίδιος έκανε και ανάρτηση στην οποία έγραψε: «Αφού ευχηθώ καλό μήνα σε όλους, να ευχηθώ και το συντομότερο να βρεθεί λύση για το πρόβλημα του αγαπημένου μας σπουδαίου τραγουδιστή των δεκαετιών ’50 εως και ’80, Νάσου Πατέτσου , που αφού έκλεισε πλέον τα 100 του χρόνια, από ατύχημα έπεσε στον δρόμο και νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό. Ευτυχώς μας ειδοποίησε μέσω fb ο καλός του φίλος, σημαντικός χορογράφος και χορευτής Τάκης Σαγιώρ που νοιάζεται πολύ για τους παλιούς μας συνάδελφους και πραγματικά τρέχει όταν χρειαστεί. Από την πλευρά του ΤΑΣΕΗ (αν και είναι κλειστό τον Αύγουστο), θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να βρεθεί λύση όσο πιο σύντομα γίνεται».

Σε νέα του ανάρτηση, η οποία συνοδεύεται από δύο φωτογραφίες από την πτώση του γνωστού καλλιτέχνη, ο Τάκης Σαγιώρ έγραψε πως  «Μας πληροφόρησαν από το γηροκομείο Αθηνών, ότι τον μήνα Αύγουστο δεν μπορούν να τον δεχτούν και ότι τον Σεπτέμβρη θα γίνει συμβούλιο για να αποφασίσουν. Πρέπει κάτι να γίνει γιατί επείγει να μεταφερθεί στο γηροκομείο, δεν έχει κανέναν να τον φροντίσει αυτόν τον μήνα! Είναι κρίμα να ταλαιπωρηθεί κι άλλο ο γεράκος. Είναι 100 ετών!».

Νάσος Πατέτσος τραγουδιστής

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!