Μπορεί η σεξουαλική επιθετικότητα να επηρεάσει τον γυναικείο εγκέφαλο;


Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο Rutgers έχει δείξει ότι η βία μειώνει τη λειτουργία της μάθησης καθώς και την εκδήλωση μητρικών συμπεριφορών. Οι επιστήμονες του Rutgers έχουν πάει ένα βήμα μπροστά στην κατανόηση του πώς η σεξουαλική επιθετικότητα μπορεί να επηρεάσει τον γυναικείο εγκέφαλο.

Στην πρόσφατη δημοσίευσή τους σε έγκυρο επιστημονικό περιοδικό, ανέφεραν ότι, όταν θηλυκοί αρουραίοι που βρίσκονταν στην εφηβεία ζευγάρωσαν με σεξουαλικά έμπειρους αρσενικούς, είχαν αυξημένα επίπεδα ορμονών του στρες, δεν μπορούσαν να μάθουν εύκολα και εμφάνισαν μειωμένες μητρικές συμπεριφορές που ήταν απαραίτητες για τη φροντίδα των απογόνων τους.

Η μελέτη είναι σημαντική γιατί βοηθάει στην κατανόηση του πώς η σεξουαλική επιθετικότητα επηρεάζει τα διάφορα είδη. Είναι, επίσης, σημαντική η γνώση των επιπτώσεων των βίαιων συμπεριφορών, έτσι ώστε να είναι εφικτή η παροχή βοήθειας στις γυναίκες με σκοπό να μάθουν πώς να αναρρώσουν από τη σεξουαλική επιθετικότητα και τη βία.

Το 30% των γυναικών σε όλο τον κόσμο έχει την εμπειρία κάποιας φυσικής ή σεξουαλικής επίθεσης κατά τη διάρκεια της ζωής του και τα έφηβα κορίτσια, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, είναι πολύ πιο πιθανό να πέσουν θύματα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης. Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι μία στις πέντε φοιτήτριες πέφτει θύμα σεξουαλικής επίθεσης.

 

 

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: govastileto.gr



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!