Από τον Μαρίνο Βυθούλκα,

Για τους λάτρεις των γλυκών, το πρώτο ζαχαροπλαστείο της αλυσίδας Cap Cap του Δημήτρη Μεργούπη στην Κηφισιά μάς μυεί στο μαγικό και γλυκό κόσμο των παραμυθιών με δύο συνταγές!

Το νέο μενού, στο Σπίτι του Ποντικού με τον Γαλάζιο Φιόγκο και το Ζαχαροπλαστείο των Χαμένων Συνταγών, περιλαμβάνει παλιές αγαπημένες συνταγές, αλλά και νέες προσεγγίσεις κλασικών γλυκών. Κάθε πιθανός συνδυασμός της σοκολάτας περιλαμβάνεται στον κατάλογο του Cap Cap. Αληθινή σοκολάτα γάλακτος, λευκή και μαύρη αποτελούν τις βάσεις για αφράτα κέικ, δροσερές μους, τραγανές τάρτες και βελούδινα cupcakes.

capcapkifisia3

Στην ανοιχτή κουζίνα του Cap Cap, την οποία ο επισκέπτης μπορεί να δει μέσα από τη σάλα, κάθε ζύμη φτιάχνεται από την αρχή, χωρίς τη χρήση μειγμάτων, μόνο με αγνά υλικά. Τα Ξωτικά που βοηθούν τον Ποντικό με το Γαλάζιο Φιόγκο στο παρασκευαστήριό του ετοιμάζουν, εκτός από τα 25 είδη γλυκών της νέας θεματικής, για όσους αγαπούν και τα αλμυρά ξόρκια, λαχταριστές πίτες με χειροποίητο φύλλο.

capcapkifisia4

Η νέα θεματική ενότητα, η Σοκολάνδη, σημαίνει την επιστροφή στις ρίζες, δηλαδή στη μαγεία της καθημερινότητας, που ξεπροβάλλει μέσα από απλά πράγματα και φαινομενικά ασήμαντες στιγμές, που στην πορεία γίνονται γλυκές αναμνήσεις.

  • Red Velvet Cupcakes (14 κομμάτια)

redvelvetcapcap3

Για τη ζύμη

1 μεγάλο αβγό

1 κούπα ζάχαρη λευκή

¾ κούπας ανθόγαλα

½ κούπα σπορέλαιο

2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό

1 βανίλια

1½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κ.σ. κακάο

¾ κ.γ. μαγειρική σόδα

Λίγο αλάτι

1 κ.γ. κόκκινο χρώμα σε σκόνη

Για τη βουτυρόκρεμα

½ κούπα τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

2 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου

1 βανίλια

2 ½ κούπες ζάχαρη

Ελάχιστο φρέσκο γάλα

Οδηγίες

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις. Ετοιμάζουμε μια φόρμα για cupcakes τοποθετώντας χαρτάκια στις θήκες. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα πρώτα έξι υλικά. Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το χρώμα και ανακατεύουμε μέχρι να απλωθεί. Γεμίζουμε κάθε θήκη ως τα 3/4 και ψήνουμε για 20-22 λεπτά. Αφήνουμε τα cupcakes να κρυώσουν εντελώς και στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη βουτυρόκρεμα. Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε τη βανίλια και σταδιακά τη ζάχαρη άχνη. Αν το μείγμα μάς φαίνεται πηχτό, ρίχνουμε 1 με 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο γάλα και χτυπάμε ξανά. Με ένα κορνέ γαρνίρουμε τα cupcakes.

  • Αέρινη Πάβλοβα με φράουλες

pavlovafraoulacapcap2

4 ασπράδια

1 κούπα ζάχαρη

1 κ.γ. λευκό ξίδι

1 κ.γ. κορν φλάουρ

1 κ.γ. υγρή βανίλια

500 γραμμ. φράουλες κομμένες στη μέση

350 ml. παγωμένη κρέμα γάλακτος

4 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Οδηγίες

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150οC για μισή ώρα. Σε μια λαδόκολλα σχηματίζουμε έναν κύκλο με μολύβι. Χτυπάμε τα ασπράδια με ένα μίξερ μέχρι να δημιουργηθεί μια σφικτή μαρέγκα. Ρίχνουμε σταδιακά τη ζάχαρη, μέχρι να ενσωματωθεί. Προσθέτουμε το ξίδι, το κορν φλάουρ και τη βανίλια ανακατεύοντας απαλά. Απλώνουμε τη μαρέγκα στον κύκλο, δημιουργώντας μια μικρή φωλιά στη μέση. Ψήνουμε για 1 ώρα, κλείνουμε το φούρνο και αφήνουμε τη μαρέγκα μέσα μέχρι να κρυώσει εντελώς. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγί. Απλώνουμε στην επιφάνεια της πάβλοβα και διακοσμούμε με τις φράουλες

capcapkifisia1

Info

Cap Cap

Αγ. Τρύφωνος 26, Κηφισιά,

Τηλ. 210-8017242

Έπειτα από την επιτυχημένη πορεία του Cap Cap στο Αιγάλεω, και Το Ζαχαροπλαστείο των Χαμένων Συνταγών στην Κηφισιά, το όραμα του Δημήτρη Μεργούπη επεκτείνεται με ένα νέο κατάστημα στο Ελληνικό, που σύντομα θα ανοίξει τη μαγική του πύλη στο κοινό.